KUŞADASI AKUT CAN DOSTLARI İÇİN YOLLARDA

Kuşadası Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kuşadası gönüllüleri, 4 Nisan ‘Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü’ nedeni ile harekete geçerek bu özel günde muhteşem bir vefa örneği sergiledi.

KUŞADASI AKUT CAN DOSTLARI İÇİN YOLLARDA

2010 yılından bu yana, 33 ülkede ‘Dünya Sokak Hayvanları Günü’ olarak kutlanan 4 Nisan, Kuşadası’nda da bireysel ve kurumsal olarak farklı şekillerde kutlandı. Kentin çeşitli mahallelerinde, vatandaşlar, bir kap su ve bir kap mama ile can dostları sevindirirken, AKUT Kuşadası gönüllüleri de araçlarını mama ve su ile doldurarak yollara düştü. 

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllülerinden oluşan 8 kişilik ekip her yıl olduğu gibi yine sokakta yaşayan canların derdine derman oldu. Bu özel günde sokak hayvanlarını yalnız bırakmayan ekip üyeleri, büyük bir vefa örneği sergileyerek Kuşadası’nda vatandaşlardan da takdir topladı. Araçlarına doldurdukları mama ve su ihtiyaç listesiyle, Kuşadası merkezinin yanı sıra uzak noktalara kadar giderek sokak hayvanlarını besleyen gönüllülerin, sokakta yaşayan canları besleme anları bir yandan renkli görüntülere sahne olurken diğer yandan da duygulandırdı. 

İNSANA DEĞER VERDİĞİMİZ GİBİ HAYVANLARA DA DEĞER VERİYORUZ

‘Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü’ konuşan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kuşadası gönüllüsü Tibet Gürkan Pehlivan, bugün, sokak hayvanlarının farkına varılma günü diyerek başladığı sözlerine, ‘Sokak hayvanlarını bu özel günlerinde yine yalnız bırakmamak için üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik. AKUT olarak sadece özel günlerinde değil her daim sokakta yaşayan canların yanında oluyoruz. ‘AKUT Varsa Hayat Var’ cümlesi ayrım olmaksızın tüm dünyadaki canlılar için söylenmiş bir sözdür’ şeklinde devam etti. 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0