KANSERİ YENMEK İÇİN KUŞADASI'NA GELDİ!

59 yaşındaki Nazillili Nurdan Önderkaya, amansız hastalığıyla mücadele etmek için Kuşadası'na yerleşti.

KANSERİ YENMEK İÇİN KUŞADASI'NA GELDİ!

Önderkaya, mide kanseri teşhisi konulduktan sonra doktor tavsiyesi üzerine stresten uzak bir yaşam sürmeye karar verdi ve kuzeniyle birlikte Kuşadası'na taşındı.

Rahatsızlığını yenmek amacıyla sahil kenarında balık tutmaya başlayan Önderkaya, burada sakinleşip zihin açıklığını sağladığını ifade etti.

Alanya ilçesinde emlak danışmanlığı yapan Önderkaya, mide kanseri tedavisi için Kuşadası'na gelmeden önce Nazilli'ye döndü. Tedavi sürecinde birkaç ameliyat geçiren Önderkaya, hastalığı atlattığını belirtti.

Tedavilerine devam ettiğini vurgulayan Önderkaya, 2001 yılında boşandıktan sonra tekrar evlenmediğini ve tek başına hayatını idame ettirdiğini dile getirdi. Hastalığıyla ilgili konuşan Önderkaya, "Doktorumun önerisi üzerine buraya geldim. Bu yerde stresimi atıyorum. Hastalığım son evredeydi. Şu anda tedavi görüyorum. Doktorlar bana bir buçuk yıl ömür verdiler ama ben üç yıldır yaşıyorum. Belçika'da yaşayan kızımla birlikte araştırdık ve son evrede olan kanser hastalarının ortalama yaşama süresinin beş ila yedi yıl olduğunu öğrendik. Eğer yedi yıl daha yaşarsam, bağımsız bir şekilde hareket edebilen biri olarak hiç kimseden yardım almadan gidebilirim. Hayatta doğmayı öğrendiğin gibi, ölümü de öğreneceksin. Doğduğun gibi yalnız ölürsün, işte bu kadar basit," şeklinde konuştu.

Önderkaya, balık tutmanın ve Kuşadası'nın kendisi için her açıdan olumlu etkileri olduğunu da dile getirdi. "Burada gerçekten kendime geldim," diyen Önderkaya, kadınların çoğunun erkeklerin olduğu bir yerde tedirginlik yaşadığını ancak balık tutan insanların son derece yardımsever olduğunu ve kendisine kardeş ve arkadaş gibi davrandıklarını belirtti.

Sıkıntıları olduğunda hemen yanına gelip yardım etmek için hazır olduklarını ifade eden Önderkaya, "Biz birbirimize kardeşiz ve burada olmak bana iyi geliyor," şeklinde konuştu.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0