KUŞADASI HALKI YENİ ASGARİ ÜCRETİ NASIL YORUMLADI?

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 bin 500 lira olarak açıkladı. Yenihaber Kuşadası Gazetesi olarak yeni asgari ücreti Kuşadası halkına sorduk. Kimi vatandaş yeni asgari ücretten memnun kimisi ise memnun değil...

KUŞADASI HALKI YENİ ASGARİ ÜCRETİ NASIL YORUMLADI?

Yenihaber TV, yeni asgari ücreti Kuşadası halkına sorduk. Vatandaşların Yenihaber mikrofonuna verdiği cevaplar şu şekilde:

“Bence kötü oldu. Geçim zor. Memnun etti ama zamlar olmasa daha iyi olur.”

“Şu an 8 bin 500 TL iyi. Yılbaşından sonra gelecek zamlarla birlikte iyi olacak mı göreceğiz. 8 bin 500 oldu diye çok zamlar olacak. Buna sevinemiyoruz. Gelecek zamların korkusunu yaşıyoruz.”

“Bu zamanda 8 bin 500 lira bile az.  Bir ekmek 5, bir litre yağ 70 lira olduysa iki, üç kişilik aile nasıl geçinecek?”

“8 bin 500 lira yeterli değil. Yaklaşık 470 dolara tekabül ediyor. Seçim yaklaşıyor, zamlar gelecek. Zam korkusu hepimizi bitiriyor.”

Erol Şahin: Hayırlı olsun. Günün şartlarında yeterli olduğunu düşünmüyorum ama idare edeceğiz. Zamlar asgari ücretle orantılı olacaktır. Gün geçtikçe emeklinin maaşı çalışana göre daha da düşük oluyor.Bu da onların yaşamı için bir zorluk. Emeklinin alım gücü düştü.

Tülin Asra

Tülin Asra (İşletmeci): Artan maliyetler arasında 8500 lira da az. Fakat bunların yansıması fiyatlara olacağı için büyük ihtimalle hemen eriyecek. Yanımda çalışan üç kişi var. Onların maliyetlerini düşününce üretime katkıda bulunmamız gerekiyor. Eğer fiyatlar artmazsa 8500 lirayla da geçinmek çok kolay değil. Devlet bazı konularda bize destek olabilir. Bize sunduğu imkanların ödemelerini zamanında yaparsa maliyetimiz azalır.

Ali Büyüktekeli

Ali Büyüktekeli (Emekli): Alım gücü çok düşük. Yeni gelecek zamlar bunu bir ay içinde alıp götürecek. Biraz daha iyi olsaydı 9-10 bin civarında olsaydı insanlar biraz daha rahat ederlerdi. Esnafımız fiyatların üstüne zam koyacak. İnsanların alım gücünün yükselsin.   

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0