HALK MÜZİĞİ SANATÇISI TOLGA SAĞ: İNANCIMIZIN ÖZGÜRLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

Ünlü halk müziği sanatçısı Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ, İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Büyük Alevi Kurultayını yerinde takip etti.

HALK MÜZİĞİ SANATÇISI TOLGA SAĞ: İNANCIMIZIN ÖZGÜRLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

İstanbul’da dün düzenlenen Büyük Alevi Kurultayına Yılmaz Çelik, Tolga Sağ, Muharrem Temiz, Kutsal Evcimen’in de aralarında olduğu sanatçılar katıldı. Tolga Sağ, Alevilerin haklarıyla ilgili görüşlerini Yenihaber Kuşadası Gazetesine değerlendirdi. Tolga Sağ, şu açıklamaları yaptı:

“Bu ülkede aleviler belki 15-20 yıl önce savundukları mücadele ettikleri haklarından daha kötü duruma düşmüş durumdalar. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Eşit yurttaşlık hakkımızı istiyoruz. İnancımızın özgürleştirilmesini istiyoruz. Herkesin kendi inancına göre yaşamasını istiyoruz. Dünyadaki bütün herkesin kendi inanç özgürlüğüne sahip bir şekilde kendi ibadet şeklini kendi belirleyeceği düzen için mücadele ediyoruz. Biz laik Türkiye’nin temellerini atmaya çalışıyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Kurultayda toplanan binlerde insanın kafasındaki tek hedef bu. Ve umut ediyorum ki buradan yükselecek ses bir şeyleri değiştirecek. Bugünden sonrası aynı olmayacak bence. Bu motivasyon bizim lehimize bir şeyleri değiştirecektir.”

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0