GÜNCELLEYİN KENDİNİZİ

GÜNCELLEYİN KENDİNİZİ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kuşadası’nda da siyasi ortam gittikçe ısınıyor. Gün boyu tüm medya kanallarında ister yerel, isterse ulusalda siyasi parti temsilcileri gündemi değerlendiriyor; ülke bazında yaşanan sorunları dile getiriyor, çözüm için izleyecekleri yolları seçmenlerine anlatıyorlar. Ülkedeki her bir birey kendini ilgilendiren konuları can kulağıyla dinleyip sonrasında ne olacak, hangi yanlışlar nasıl düzeltilecek, problemlere ne gibi çözümler üretilecek onu bekliyor. Türkiye’de zaten normal süreçte siyaset iliklerimize kadar işlemiş durumda. Önümüzdeki 15-16 aylık süreçte 2 seçim var; ilki Cumhurbaşkanının belirleneceği ve TBMM’nin şekilleneceği genel seçimler. Buradan çıkacak sonuç şüphesiz 2024 yerel seçimlerine çok etki edecek. Çünkü ister şu anki iktidar olsun ister muhalefetten bir adayın Cumhurbaşkanı seçilmesi yerel seçimlerde oy kullanacak seçmeni ikileme düşürebilir. Yerelde belediye başkanının iktidar partisi mensubu olması her zaman avantaj olarak konuşulur. Hal-i hazırda devam eden projelerin tamamlanması, yeni çalışmalara başlanması için bütçe ayarlanması, gerekli mercilere başvuruların tamamlanması gibi konularda genel iktidar ve yereldeki yöneticilerin arasındaki uyum göz ardı edilemeyecek bir öneme sahip.

Kuşadası için yıllardır biriken sorunlar halkı bezdirmiş durumda. Son yağmurlarda cadde ve sokakların hali, şehir içi ulaşımdaki zorluklar, temiz ve kaliteli su sorunu temel konular. Kuşadası Halkı yapılan ve yapılmayan hizmetlerin elbette ki farkında; Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihleri ne olur bilemem ama çıkacak sonuç ve oy oranları yerel seçimi mutlaka etkileyecek. Etrafta kulak verdiğimiz insanlar sürekli tekrarlayan ve bir türlü çözülemeyen sorunlardan bıkmış, 2024’te ki seçimlerde oy sandığına gittiklerinde son ana kadar kararsız kalanlar ve daha önce oy kullandıkları adaydan memnun olmayanlar Kuşadası’nın geleceğini belirleyebilirler ve bu durum sürprizlere açık…

Önümüzdeki süreçte yerelde siyaset yapanlar kendilerini asla garantide görmemeli, halka ne kadar yakın olunursa, dertlere derman projeler ne kadar çok olur ve kesin bir şekilde ortaya konursa hep bir adım önde olunacağı kesin. Çünkü yeni dönemde seçmen yaşı, beklentileri ve çözüm istekleri farklılaştı. Özellikle genç seçmenler, eskiden kalma oy verme kriterlerine pek itibar etmiyorlar; onları ikna etmek çok kolay değil. Tüm dünya bir “tık” uzaklıkta onlara, artık yol, su, elektrik gibi vaadlere uzaklar, çünkü farkındalar ki bunlar zaten olması gereken, bir kentin oluşmasındaki temel unsurlar ve bunları içeren dosyalarla seçmenin karşısına çıkmak pek akıllıca görünmüyor.

Gençler ve dünyayla daha çok iletişimde olan seçmen kesimi beylik söylemlere mesafeli; çünkü görüyor, okuyor, takip ediyorlar ki dünyanın gelişmiş turizm kentlerinin kriterleri bizimkilerden fersah fersah önde. Artık seçmenler gerçekten şehirlerin ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet odaklı çalışan insanları istiyor ve bunun için ellerindeki gücün farkındalar. Yerel yöneticiler yol, su, elektrik gibi temel hakların yanına ne gibi artılar ekleyebilecek, vizyonları ne kadar genişse alacakları oylar da o kadar fazla olacaktır.

Tüm dünyayla saniyeler içinde iletişime geçebilen ve her şeyin farkında olan bir seçmen kitlesini kandırmak çok ama çok zor; bu yüzden yerelde tüm siyasiler kendini güncellemeli…

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0