GERÇEK İŞÇİLERİN 1 MAYIS'I KUTLU OLSUN

Dün 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramıydı. Kuşadası'nda da yoğun bir katılım vardı. Ama dikkatimi çeken dün el heykelinin orada kutlamalar, konuşmalar yapılırken, alanın yan tarafında çalışan Kuşadası Belediyesi temizlik ekipleri oldu. Asıl işçiler çalışıyorken memurlar (Polisler, Zabıtalar ve Hastanede acil bölümündeki çalışanlar hariç ) bugün izinliydi.

GERÇEK İŞÇİLERİN 1 MAYIS'I KUTLU OLSUN

 Asıl tatil yapması gerekenler yine işinin başındaydı. 2009 yılında resmi tatil ilan edilen bu özel günde kaç çalışan izin alabiliyor? Dünde gördük ki sadece memurlar ve çok az bir kısım izinli. Yoksa işçilerin hepsi işinin başında. Umarım çok kısa bir süre içinde işçilerde hak ettikleri hakları alırlar.
Yaptığımız haberlere tepki gösterenler oluyor, destekleyenler oluyor, karşı açıklamalar oluyor. Hakaret, küfür olmadığı sürece de yorumları kaldırmıyoruz. Herkes düşüncelerini özgürce yazabilir diyoruz. Eleştiriyorsunuz anlıyorum ama biz de haberleri yaparken okuyucularımızdan mağdurlardan gelen bilgilerle araştırmaya başlıyoruz. Ona göre haber yapıyoruz. Bazı okuyucularımız olayı ispatlamamızı istiyor. Emin olun ben de herkesden çok istiyorum ama bunun için bazı resmi kuruluşların arşivine yada dosyalarına bakmam gerek. Bunun için de izin vereceklerini düşünmüyorum. Yaptığımız haberlerde karşı taraftan açıklama geldiğinde emin olun noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.
Benim bir kuralım var. Kimin hakkında yazıyorsan özellikle resmi bir kurumsa görevden gitmesini beklemem. Buradayken yazarım ki cevap verecekse onu da herkes görsün tayini çıktıktan sonra arkasından yazmak bana göre değil. Dün bir arkadaşım  'kardeşim belediyeyi de, kaymakamlığı da yazıyorsun.' diyor. Benim işim görevlilerin göremediklerini göstermek ya da haberlerinin olmasını sağlamak. Birileri üzülecek ya da küsecek diye yazamazsak, okuyucularımıza da Kuşadası halkına da ayıp olur.
Bugün Kuşadasıspor'un önemli bir maçı var. Hep beraber maçta buluşalım. Küs olanlar, kırgın olan, kızanlar bugün her şeyi boş verip takımımızın yanında olma günü. Kuşadasıspor'a başarılar dilerim. Akşam güzel bir sonuçla döneceğiz.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0