FESTİVALLER YARIN BAŞLIYOR

Efes Antik Kenti'nde gerçekleştirilecek olan "6. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali" nefes kesici performanslarla başlıyor!

FESTİVALLER YARIN BAŞLIYOR

7-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde, Türkiye'nin seçkin eserleri sahnelenecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından hayata geçirilen etkinlik, büyüleyici bir sanat şöleni sunacak.

Festivalin açılışını ünlü Rus besteci Çaykovski'nin şaheseri "Uyuyan Güzel" balesi yapacak. İzleyiciler, Büyücü Carabosse tarafından 100 yıl boyunca uyutulan prensesin hikayesini İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin muhteşem performansıyla izleyecek.

Ardından, Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin "Carmen" balesi sahnelenecek. İspanya'nın Sevilla kentinde geçen eserde asi ve güzel Carmen'in yaşadığı aşkı izleyicilerle buluşturacak.

Festival kapsamında ayrıca, Alman besteci Carl Orff'un ünlü eseri "Carmina Burana" seslendirilecek. Şef Vladimir Lungu ve orkestra ile solistler, izleyicilere unutulmaz bir müzikal deneyim yaşatacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin "Damdaki Kemancı" müzikali de festivalin keyifli gösterimleri arasında yer alacak. 1905 Çarlık Rusyası'nı konu alan eser, seyircileri büyüleyici bir yolculuğa çıkaracak.

Festivalin kapanışını ise Gaetano Donizetti'nin üç perdelik trajik operası "Lucia di Lammermoor" yapacak. Şef Tulio Gagliardo'nun yönetimindeki performans, müzikseverleri büyüleyici bir finalle vedalaştıracak.

Tüm gösterimler saat 21.00'de başlayacak ve etkinlik biletleri Efes Antik Kenti, Kuşadası Kervansaray, İzmir DOB Elhamra Sahnesi, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi ile "www.biletinial.com" üzerinden temin edilebilir.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0