FACEBOOK 1. SIRADA

Türkiye'de En Çok Kullanılan Sosyal Medya Platformları Belli Oldu! Facebook Liderliği Sürdürüyor.

FACEBOOK 1. SIRADA

StatCounter'ın son verilerine göre dünya genelinde ve ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya platformları açıklandı. Facebook'un zirvedeki yerini koruması dikkat çekiyor.

Dünya genelinde en popüler sosyal medya platformu olan Facebook, yüzde 63,93'lük kullanıcı oranıyla açık ara birinci sırada yer alıyor. İkinci sırayı yüzde 13,91'lik oranıyla Instagram alırken, üçüncü sırayı yüzde 12,18'lik oranıyla Twitter takip ediyor. Dördüncü sırada ise yüzde 4,74'lük oranıyla Pinterest bulunuyor. İlk beşte ise yüzde 3,98'lik oranıyla video paylaşım platformu YouTube yer alıyor.

Türkiye'de ise en çok kullanılan sosyal medya platformu yüzde 38,34'lük bir oranla Facebook olarak belirlendi. Facebook, 2004 yılında yayınlanmasına rağmen hala ülkemizde yoğun bir şekilde kullanılıyor. İkinci sırada, Facebook'un sahip olduğu Instagram geliyor. Fotoğraf ve video paylaşma platformu Instagram'ın Türkiye'deki kullanım oranı yüzde 31,12 olarak kaydedildi. Üçüncü sıradaki YouTube'un Türkiye'deki kullanım oranı yüzde 13,68 olarak belirlenirken, dördüncü sırada yüzde 11,64 ile Twitter yer alıyor. Pinterest ise ilk beşte yerini koruyor.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0