DOĞALGAZ YATIRIMLARI REKOR SEVİYEDE

Kuşadası’nda, Belediye Başkanı Ömer Günel’in göreve gelmesiyle birlikte kurumlarla yakalanan uyum ve iş birliği sayesinde ENERYA tarafından kente yapılan doğalgaz yatırımları rekor seviyede arttı.

DOĞALGAZ YATIRIMLARI REKOR SEVİYEDE

Kuşadası Yavansu ve Değirmendere mahallelerinin 2016 yılında pilot bölge ilan edilmesinin ardından başlayan doğalgaz yatırımları yükselişte.. Türkiye’deki enerji sektörünün en önemli kurumlarından biri olan ENERYA, uyum ve iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar sayesinde 2019 yılının Nisan ayından itibaren Kuşadası’ndaki doğalgaz dağıtım hattının uzunluğunu 2.5 kat artırarak 92.5 kilometreden 231.7 kilometreye çıkardı.

CUMHURİYET MAHALLESİ DOĞALGAZ'A KAVUŞACAK

Yavansu, Değirmendere, Kadınlar Denizi, Hacıfeyzullah, Türkmen ve Ege mahallelerinin yaşadığı doğalgaz konforundan 2022 yılı sonu itibariyle İkiçeşmelik, Karaova ve Bayraklıdede mahallesi sakinleri de faydalanmaya başladı. Kuşadası’nda doğalgaz kullanımını, kent geneline yayma hedefiyle gerçekleştirilen çalışmalar Cumhuriyet Mahallesi ile devam ediyor. Doğalgaz hattı döşeme çalışmalar tamamlandığında Cumhuriyet Mahallesi sakinleri de doğalgaz kullanma rahatlığına erişecek.

“Kuşadası’nın alt ve üstyapısında başlattığımız yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz" diyen Başkan Günel, "ENERYA da bir yandan doğalgaz altyapı çalışmalarını yürütmeyi sürdürüyor. Doğa dostu, temiz ve ekonomik bir enerji kaynağı olan doğalgazın Kuşadası’nın tüm mahallelerine bir an önce ulaşması için gerekli iş birliği ve koordinasyonu sağlamayı sürdürüyoruz" diye konuştu.

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0