COVİD-19 OLAN KADININ KALBİ DURDU, DOKTORLARIN ÇABALARIYLA HAYATA DÖNDÜ

Aydın’da yakalandığı Covid-19 ve solunum yetmezliği nedeniyle kalbi duran 58 yaşındaki Ayten Kılınç, 5 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra doktorlarının çabasıyla hayata tutundu.

COVİD-19 OLAN KADININ KALBİ DURDU, DOKTORLARIN ÇABALARIYLA HAYATA DÖNDÜ

Edinilen bilgiye göre, Efeler ilçesinde yaşayan Ayten Kılınç, evinde rahatsızlanırken solunum yetmezliği nedeniyle hastanın kalbi durdu. Yakınlarının ihbarıyla eve gelen sağlık ekipleri, yaptıkları müdahalenin ardından Kılınç’ı ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Kalbi yeniden çalıştırılan kadın, Covid-19 şüphesiyle Efeler’den Söke Fehime Fak Kocagöz Hastanesi’ne sevk edildi.

 Hastanede yoğun bakıma alınarak entübe edilen Kılınç, yoğun bakımda 2 gün süreyle ventilatöre bağlı olarak takip edildi. Kılınç’ın daha sonra Covid-19 testleri negatif çıktı. Cerrahi Yoğun Bakımda 5 gün takip edilen Kılınç, servise çıktı. Sağlığına kavuşan Kılınç, hastaneden taburcu edildi.

 

MORAL DESTEĞİ


Hastanın tedavi sürecinde takibini yapan Covid Yoğun Bakım ve Cerrahi Yoğun Bakım personelleri, Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. Huriye Begburs, Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Muhammed Cebeci ve Kardiyoloji Servisi personelleri gösterdikleri özveriyle takdir topladı. Doktorları Ayten Kılınç’ın sağlık durumuyla ilgili verdikleri bilgide hastanın Kardiyoloji Servisinde tedavisinin devam ettiğini ve kendisine moral desteğinin verildiğini ifade ederlerken Kılınç’a yaşantısında sağlıklı bir yaşam geçirmesi temennisinde bulundular.

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0