CEVAP

Dün Yenihaber gazetemizin manşetinden verdiğimiz FEN İŞLERİNDE NELER OLUYOR? adlı haberimize yorum olarak cevap veren Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürü Engin Okay yorumuna cevap olarak Mal alım ihalelerinde ''4734'' sayılı kanunun 62. mad. (b) bendi son cümlesinde '' ANCAK ERTESİ MALİ YILDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK SÜREKLİLİK ARZ EDEN VE HİZMET ALIMLARI İÇİN BİR ÖNCEKİ MALİ YIL SONA ERMEDEN İHALEYE ÇIKABİLİR '' maddesinden faydalandığınızı iddia ediyorsunuz, ancak ihale mali yıl sonunda değil 20 Ekim 2022 tarihinde yapılmıştır.

CEVAP

Biz kamuoyu adına sizin bu sorulara cevap vermenizi istiyoruz.

1: Yıllara '' SARİ'' işlerde yasa gereği fiyat farkı ödeme zorunluluğunuz var. Eğer fark ödemediyseniz bu firmaya ne kadar ödeme yapıldığını kamuoyuna açıklayınız?

2: Bu firmadan hangi malzemeleri aldınız ve hangi sürekliliği olan proje için alım yapıldı?

3:İhaledeki alımların peyderpey alınacağını herkes biliyor ancak yıl içinde yapılmasının nedeni fiyat farkı verilmemesidir.  Kuşadası Belediyesi Meclisine verilen dilekçede ihaledeki ürünlerin peyderpey alınacağı belirtilmiştiniz ,bu malzemeler kullanıldıkça alınıyorsa neden depo kapasitesinin yetersizliğinden bahsettiniz?

4: İhale kararında geçerli teklif sayısı 2 olarak görülmektedir sizin de yazdığınız gibi kısmı teklif diyorsunuz EKAP da neden diğer firma gözükmüyor?

5: Aynı haberde ,EKAP da sonucu bildirilmemiş Çocuk evi ilgili soruya da cevabınızı bekliyoruz.

Sizden bu soruların cevaplarını Kuşadası Halkı adına Bekliyoruz.

NOT: Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürü Engin Okay yorumu haberimizin altındadır isteyenler okuyabilir.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0