CARETTALAR NEDEN ÖLÜYOR??

Kuşadası Setur Marina açıklarında yelken yapan bir yatçı tarafından su yüzeyinde hareketsiz halde bulunan bir deniz kaplumbağası, Sahil Güvenlik ekiplerine haber verildi. Olay yerine ulaşan sahil güvenlik ekipleri, deniz kaplumbağasının durumunu tespit ederek Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ni bilgilendirdi.

CARETTALAR NEDEN ÖLÜYOR??

Kuşadası Setur Marina açıklarında yelken yapan bir yatçı tarafından su yüzeyinde hareketsiz halde bulunan bir deniz kaplumbağası, Sahil Güvenlik ekiplerine haber verildi. Olay yerine ulaşan sahil güvenlik ekipleri, deniz kaplumbağasının durumunu tespit ederek Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ni bilgilendirdi. Yapılan inceleme sonucunda, kaplumbağanın yetişkin Caretta caretta türü iribaşlı dişi bir deniz kaplumbağası olduğu belirlendi. Kaplumbağada herhangi bir kesi ya da darp izine rastlanmazken, ağız içi kontrolünde misina ve olta iğnesi tespit edilmedi. Uzmanlar, kaplumbağanın balık ağlarına takılarak su yüzeyine çıkamadığı için boğulduğunu ya da denize atılan plastikleri deniz anası sanarak yutarak öldüğünü düşünüyor. Bu durum, deniz kirliliği sorununun caretta carettaların ölü bulunmasının arkasında yatabileceği endişesini gündeme getiriyor.

Deniz kaplumbağaları, nesli tehlike altında olan önemli türlerden biridir ve deniz ekosisteminin korunması için büyük önem taşır. Kuşadası Setur Marina açıklarında bulunan ölü kaplumbağa, deniz kirliliği ve insana kaynaklı etkenlerin vurgulanması gereken bir olayı ortaya çıkarıyor. Uzmanlara göre, balık ağları gibi insan faaliyetlerine bağlı olarak denizde bulunan tehlikeler, deniz kaplumbağalarının yaşamlarını tehlikeye atıyor. Bunun yanı sıra, denize atılan plastikler de kaplumbağaların beslenme ve solunum sistemlerine zarar vererek ölümlerine yol açabiliyor.

Deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarının korunması, deniz kirliliği ile mücadele, geri dönüşüm ve plastik kullanımının azaltılması gibi konular toplumun bilinçlenmesi ve işbirliği ile çözülebilecek önemli meselelerdir. Bu olay, kamuoyunun deniz kirliliği konusunda daha fazla farkındalık oluşturması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0