BAKAN YERLİKAYA'DAN ''KAFES'' AÇIKLAMASI!

Türkiye genelinde, Aydın dahil birçok şehirde, 1 Ocak 2023-31 Aralık 2023 tarihleri arasında "KAFES" operasyonları düzenlenerek organize suç örgütlerine karşı etkili bir mücadele yürütüldü.

BAKAN YERLİKAYA'DAN ''KAFES'' AÇIKLAMASI!

 Bu operasyonlar kapsamında, uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel olmak üzere toplam 420 organize suç çetesi ortaya çıkarıldı.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 420 organize suç çetesinin içinde 11'in uluslararası, 14'ün ulusal, 56'sının bölgesel ve 339'unun yerel olduğunu belirtti. Bu çetelerden 142'sinin nitelikli silahlı organize suç çetesi olduğu bilgisini paylaşan Yerlikaya, suç örgütlerinin işlediği suçlara göre sınıflandırıldığında 270'nin organize suç, 128'inin narkotik suç ve 22'sinin siber suç çetesi olduğunu ifade etti.
Bakan Yerlikaya, açıklamasında, "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız. Sizlerin desteği ve duasıyla bu mücadeleyi başaracağız. Tek tek adaletin önüne çıkaracağız. Sınırlarımızın ötesindeki eşkıyayla mücadele ederken, şehirlerimizin içindeki suç örgütlerini görmezden gelmemiz söz konusu değildir ve asla olamaz. Dağdaki eşkıyanın inlerine girdiğimiz gibi, şehir eşkıyalarının üzerine kararlılıkla gidiyoruz ve gideceğiz" şeklinde konuştu.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0