AYDINLIĞA UZANAN BAŞARI HİKAYESİ

AYDINLIĞA UZANAN BAŞARI HİKAYESİ
AYDINLIĞA UZANAN BAŞARI HİKAYESİ

            AYDINLIĞA UZANAN BAŞARI HİKAYESİ

  1. SİZİ İLK DEFA BURADA TANIYACAK OLANLAR İÇİN KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ? FEVZİ KÜÇÜKÇALIK KİMDİR VE TURİZM İLE İLİŞKİSİ NEDİR?

 

-Ben Fevzi Küçükçalık. 16.03.1968 Karamürsel doğumluyum. İstanbul üniversitesi işletme Fakültesi mezunuyum. Turizm sektöründe 15 yaşımdan bu yana okuldan arda kalan zamanlarda ve yaz tatillerinde çalışarak sektörde kariyer hedefime ulaştım. Turizm bölgelerinin çeşitli işletmelerinde komilik, bulaşıkçılık, resepsiyon görevlisi, rehberlik ve müdür olarak çalıştım. Örneğin İstanbul Swiss Otel Hilton Ramada vs. gibi ünlü ve lüks otellerde görev yaptım. Tecrübelerle geçen yılların ardından turizm sektöründe hatırı sayılır bir yer edinip şirket sahibi oldum. Şu an turizm sektöründe sadece otel ve restorant olarak değil hediyelik eşyalarla da hizmet veriyoruz...

  1. TURİZM ALANINDA YATIRIMLARINIZ VAR MI?

              -Portföyümdeki bütün sektörlerde yatırımlarım var. Yıllardır emek verdiğim turizm sektörü de yatırımlarımın en önemlisidir. Ülkemizinde maruz kaldığı pandemi sürecinde bütün sektörlerde olduğu gibi duraklama dönemi yaşamamıza rağmen bu zor zamanları atlatıp işlerimize hız vereceğiz.

  1. ORTA VE UZUN VADELİ HEDEFLERİNİZ NELERDİR?

Yaklaşık % 80 oranında başarı kaydettiğimiz 2018-2019 çalışma dönemi sonrasında pandemi nedeniyle 2020 yılında bu oran % 25 civarında seyretti. 2021 yılına geldiğimizde ise % 50’ ye yükselerek ilerideki zamanlarda bu başarımızı ikiye katlamayı ümit ediyorum.

  1. PANDEMİ SÜRESİNDE TURİZM SEZONU HAKKINDA GÖZLEMLERİNİZ NELERDİR?

Ülkemizin eşi ve benzeri bulunmayan güzelliklere sahip olduğu hepimizin malumudur. Her bir köşesi cennet olan ve yeteri kadar tanıtımı yapılmadığını düşündüğüm turizm beldelerimizin sektördeki payının engellenmek istendiğini görüyorum. Pandemi süresinde ise maalesef gördüklerim gerçeğe dönüştü. Ancak geçtiğimiz yıla göre bu yıl turizm piyasası biraz olsun hareketlenerek bir nebze olsun yüreğimize su serpildi. Bacasız sanayi olarak bilinen turizm sektörüne gereken özeni canı gönülden göstermemiz gerekir. Bu özen bizim milli duygularımızı da perçinleyecektir.

  1. 2022 TURİZM SEZONUNDAN BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?

-2022 turizm sezonunun bu sezona göre daha iyi olacağını umuyorum.

  1. 2022’DE ÖNE ÇIKACAK HEDEFLER NELER OLMALI?

-Diğer sektörlerde olduğu gibi pandemi nedeniyle aksayan turizm sektöründe de çalışmalarımıza hız vermek durumundayız. Turizm ülkemizin can damarı olduğundan sektörü canlandırmak için var güzümüzle çalışmamız ve tanıtımlarımızı yapmamız gerekir. Yatırımlarımızda radikal kararlar alarak hedeflerimizi yüksek tutmalıyız. Gerekli olan disiplin ve performans sağladıktan sonra geri dönüşü bizi tatmin edecektir.

  1. PANDEMİ DÖNEMİ ÇALIŞMA ŞEKLİNİZİ NASIL ETKİLEDİ?

-Son iki yıl herkes gibi bizde olumsuz etkilendik. Öncelikle amacımız ayakta kalabilmekti.  Bu dönemi en az zararla geçirmeye çalıştık. Bu süreci evimde geçirmeyi tercih ettim. Bahçem bana terapi oldu. Çevremde benim gibi şanslı olmayanlara tavsiyem “Nazar etme ne olur çalış senin de olur”

  1. PANDEMİ SONRASINDA TURİZM VE SEYAHAT SEKTÖRÜNDE NASIL BİR YOL İZLENİR?

-Turizm ve seyahat sektöründe seçenekler çoğaltılmalı ve reklama gereğinden fazla önem verilmeli. Yapılan reklam ve tanıtımlar gerçeğe uygun olmalı. Tatilcileri dinlendirmek yerine yormamak gerekir. Bazı firmaların düzenlediği yarışma programlarında verilen tatil hediyeleri gerçeği yansıtmıyor ve insanlar kandırılabiliyor. Tatilcilerin bu duruma karşı temkinli ve tedbirli olmalarını öneririm.

  1. PANDEMİ SONRASINDA, TURİZM VE KONAKLAMA SEKTÖRÜNDE “DİJİTALLEŞME” HIZ KAZANARAK ÖNEMLİ BİR KONUMA ULAŞTI. BU KONUDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Son 20 yıl içerisinde üçüncü nesil İnternet (3G), tablet ve akıllı telefonların yaygın olarak kullanmaya başlanması ve buna bağlı olarak da sosyal ağların hızlı bir şekilde hayatımızın bir parçası olmayı başarması sayesinde ister istemez dijital yaşama ilk adımımızı atmıştık. Dijital çağın gereği elektronik bankacılık ve özellikle de e-ticaretin beklenilenden çok hızlı bir şekilde yaygınlaşması, mobil yaşama olan ilginin her geçen gün artması turizm ve konaklama sektörünü de olumlu etkiledi.

  1. TURİZM SEKTÖRÜNÜN GENEL PROBLEMLERİ NELERDİR?

-Kuşadası, ulaşımı en kolay tatil beldelerinden olup bölgeye gelenler uygun bir bütçeyle tatil imkanı sağlanıyor. Bu kapsamda hem bölgesel hem de finansal açıdan Kuşadası ideal yerleşim alanlarından biridir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle çoğu aileler tatil beldelerine gelmekte zorlanıyorlar. Bu anlamda fiyatların makul tutulması sektörün hareketlenmesi adına olumlu yönde ilerleyeceğini düşünüyorum.

  1. TURİZM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINA İLİŞKİN İLGİLİ MAKAMLARA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Turizm sektörünün en önemli sorunlarından bir tanesi de vasıflı personel eksikliğidir. Yetkili makamlardan tek isteğim istihdam edilecek personelin eğitime itina edilmesidir. Turizm sektörünün yüzü eğitimli personellerdir.

12.KUŞADASI’NIN BUGÜNKÜ KONUMU VE TURİZM İSTATİSTİKLERİNDEN BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

-Ormanlar yakılarak oteller yapılıyor bu durum turistleri etkiliyor. Doğanın güzelliği için gelen turistler bozulan şartları beğenmiyor. Kış turizmi ise farkını burada gösteriyor. Uludağ, Palandöken, Erciyes gibi yerler bundan faydalanıyor.

13.TURİZM VE KONAKLAMA SEKTÖRÜ HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ ALABİLİR MİYİZ?

Turizm okullarının uygulama otellerinde kimse yok ve öğrenciler teorik çalışıyor. Buraya ucuz fiyatla müşteri alınabilir. Turizm tesisi açmak ve belge almak da zorlaştı. Bu konuların acilen çözülmesi gerekir.

14.ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE NE GİBİ YENİLİK VE DEĞİŞİKLİKLER OLMASINI ÖNGÖRÜYORSUNUZ?

-Kuşadası’nda bu yıl turizm sezonu iyi geçti. Esnaflar güzel paralar kazandı. Kadınlar Denizi, Sevgi Plajı, Dilek Yarımadası doldu taştı. Cruise gemisi gelince esnaf biraz nefes aldı. Umarım önümüzdeki sezon her şey daha güzel olur.

15.TURİZM SEKTÖRÜ ADINA SİZDEN ALABİLECEĞİMİZ PROFESYONEL BİLGİLER NELERDİR?

-Önce eğitim ve vasıflı personel ile hizmet sektöründe daha iyi yerlere gelinebilir. Sonra tanıtım ve reklam ile işimizi üst seviyeye çıkarabiliriz.  Daha titiz bir çalışma için de yerinde ve zamanında yapılan denetimler çok önemlidir.

16.ETKİNLİK VE ORGANİZASYON FİRMALARINA YÖNELİK YÜRÜTTÜĞÜNÜZ, YÜRÜTMEYİ PLANLADIĞINIZ ÇALIŞMA VE FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ ALABİLİR MİYİZ?

-Öncelikle müşteri memnuniyeti ile birçok sektörde hizmetlerimiz mevcut. En önemlisi turizm sektöründe hizmetlerimiz ile gündeme geliyoruz. Önümüzdeki sezonda farkındalık yaratacak birçok projeye imza atmayı hedefliyoruz.

17.TURİZM SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİNE, SEKTÖR PAYDAŞLARINA VE ACENTELERE İLETMEK İSTEDİĞİNİZ MESAJLARINIZI ALABİLİR MİYİZ?

 -Hizmet sektöründe emek veren tüm şirket ve acenteler ile uyum içinde çalışıyorum. Aynı zamanda üretici olduğum için tatilcilere ürünlerimi sergileme fırsatı da buluyorum.

18.KONAKLAMA TESİSLERİ, OTELLER VE POTANSİYEL KONUKLAR SİZE NASIL ULAŞABİLİR?

-Sosyal medya üzerinden ulaşılabilir.

19.SEYAHAT SEVERLER İÇİN SON SÖZÜNÜZ NEDİR?

-Bol bol seyahat etsinler. Çok okuyan mı bilir çok gezen mi der eskiler. Tabi ki gezen gören bilir. Okuyucularımıza saygılar sunuyorum. Have a good holiday all people…

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0