AKARYAKITA GELECEK ZAM İNANILIR GİBİ DEĞİL

Bu sabah itibariyle gelen 2 lira 12 kuruşluk oto gaz (LPG) indirimi araç sahiplerini sevindirdi. İndirimin ardından bu gece yarısı benzine gelecek olan zam, epeyce bir tat kaçıracak.

AKARYAKITA GELECEK ZAM İNANILIR GİBİ DEĞİL

Otogaza (LPG) gece yarısından (4 Nisan) itibaren 2 lira 12 kuruşluk bir indirim geldi. Acaba bizleri bu gece yarısı nasıl bir zam bekliyor? Geçtiğimiz hafta otogaza (LPG) 29 kuruş zam yapılmıştı. Fiyat artışı, pompa fiyatlarına göz göre göre yansıtılmıştı.

PEKİ BU FİYATLAR NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler göz önüne alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük ya da büyük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS, FİYATLARDAKİ OYNAMALARI DUYURMAMA KARARI ALMIŞ MIYDI?

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0