ULUSAL EGEMENLİK 103 YAŞINDA!

Tüm çocukların sağlıklı ve mutlu bir yaşama sahip olma hakkı vardır.

ULUSAL EGEMENLİK 103 YAŞINDA!

Sevgili çocuklar, Yenihaber Kuşadası Gazetesi olarak sizleri sevgiyle kucaklıyoruz. Yarın 23 Nisan. Ülkemizin geleceği olan sizlerin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.

Bu özel günde, Hepinizin, tüm çocuklarımızın haklarına saygı gösterilmeli ve sizlerin iyi bir geleceğe sahip olması için çalışmalıyız. Çünkü çocuk yurdun temelidir. Bu ülkenin geleceği sizsiniz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız Kutlu Olsun!

Bu güzel bayramı Atatürk'ün sözleriyle bütünleştirmek istiyoruz:

"Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. / Hedefe yalnız çocukları yetiştirmekle ulaşamayız! Çocuklar geleceğindir. Çocuklar geleceği yapacak adamlardır. Fakat geleceği yapacak olan bu çocukları yetiştirecek analar, babalar, kardeşler hepsi şimdiden az çok aydınlatılmalıdır ki, yetiştirecekleri çocukları bu millet ve memlekete hizmet edebilecek, yararlı ve faydalı olabilecek şekilde yetiştirsinler! Hiç olmazsa yetiştirmek lüzumuna inansınlar! Okullardan başka; gazeteler, küçük dergiler köylere kadar yayınlanıp dağıtılmalıdır. Bizim köylümüz ne gazete ne dergi okumaz. Bilenler bilmeyenleri toplayıp, okutmayı, onlara okumayı anlatmayı bir vazife bilmelidir."

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0