TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI , MACARİSTAN'A 1-0 MAĞLUP OLDU!

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Macaristan'a deplasmanda 1-0 mağlup oldu.

TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI , MACARİSTAN'A 1-0 MAĞLUP OLDU!

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı. Macaristan'ın golü 48. dakikada penaltıdan Szoboszlai ile geldi. Türkiye'de Hakan Çalhanoğlu'nun uzun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Kenan Yıldız'ın vuruşu kornere çeldi. Son dakikalarda VAR incelemesi sonucu Macaristan'ın attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Maç sonucunda Macaristan, ev sahibi olarak mücadeleyi 1-0 kazandı.Milli takımımızın genç oyuncusu 18 yaşındaki Can Uzun, ilk kez A Milli Takım formasını giydi. Almanya'da doğan ve futbol kariyerini Nürnberg'de geçiren Can, milli takım tercihini Türkiye'den yana yapmıştı. Teknik direktör Vincenzo Montella'nın tercihiyle oyuna 77. dakikada dahil olan Can Uzun, ilk milli maçına çıkmış oldu.Maç Puskas Arena'da oynandı ve hakemler Bartosz Frankowski, Marcin Boniek ve Jakub Winkler'dı. İki takımın kadroları şu şekildeydi:
Macaristan: Gulacsi, Balogh, Lang, Attila Szalai, Nego, Adam Nagy, Schafer, Kerkez, Sallai, Szoboszlai, Varga.
Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik, Samet Akaydin, Ozan Kabak, Rıdvan Yılmaz, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Enes Ünal.
Maçta golü atan oyuncu Szoboszlai'ye Macaristan'dan Zsolt Nagy sarı kart gördü; Türkiye'den ise Samet Akaydin sarı kartla cezalandırıldı.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0