“TEDBİRLER KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR”

Aydın sınırlarında toplam 267 maddi hasarlı, 253 yaralamalı ve 6 ölümlü olmak üzere toplam 526 trafik kazası meydana geldi.

“TEDBİRLER KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR”

Aydın genelinde trafik ekipleri tarafından trafik kurallarını ihlal eden sürücülere 10 milyon 260 bin 576 TL para cezası kesildi.

Aydın Valiliği’nin gözetim ve denetiminde trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için faaliyetler yürütülüyor. Bu neticede İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde toplam 166 bin 37 araç kontrol edildi. Kontrollerde kusurlu bulunan 7 bin 47 araca 10 milyon 260 bin 576 TL para cezası tatbik edildi.

 

842 ARAÇ TRAFİKTEN MEN

Ocak ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı 162 sürücü ve 842 araç trafikten men edilirken, 285 sürücünün ehliyetine el konuldu.

6 KİŞİ VEFAT ETTİ

Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2022 Ocak ayı içerisinde Aydın sınırlarında toplam 267 maddi hasarlı, 253 yaralamalı ve 6 ölümlü olmak üzere toplam 526 trafik kazası meydana geldi.

“TEDBİRLER KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR”

Aydın Valiliğinden yapılan açıklamada, “Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 nolu Acil Çağrı Merkezi telefonuna ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır.” denildi.

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0