TEAM BKONTHEROAD İLE AÇIK BİLİMİN IŞIĞINDA İLERLİYOR!

KUŞADASI BAHÇEŞEHİR KOLEJİ TEAM BKONTHEROAD İLE AÇIK BİLİMİN IŞIĞINDA İLERLİYOR!

TEAM BKONTHEROAD İLE AÇIK BİLİMİN IŞIĞINDA İLERLİYOR!

              NASA “Space Apps Challenge 2023 Hackathonu”nda Özel Kuşadası Bahçeşehir Koleji BKontheroad Takımı üyelerinden Fen Bilimleri Öğretmeni Ayşegül DURAN ÇELİKEZ ve 7. sınıf öğrencisi Alya Su YAZICI, dijital oyun tasarımına entegre ettikleri açık bilim projesiyle 125 takımı ve toplamda 906 kişiyi geride bırakarak küresel ödüle aday gösterilmişlerdir.
          Proje, 6 Şubat Türkiye depremi sırasında yaşanan gerçek bir yardımlaşma çabasının hikâyesini anlatmaktadır. Karakterler, deprem sahneleri, enkaz altında kalan insanlar, NASA SAR görüntüleri, FINDER teknolojisi, World Central Kitchen yardımı, NASA'nın deprem felaketi koordinatörü Lori SCHULTZ'un açık bilim çağrısı yaptığı sahneler ve genel hikâye perspektifleri; dijital oyun tasarımıyla canlandırılmıştır. İzleyici, oyunlaştırma tekniği kullanılarak hazırlanmış bu çalışmayı izleyerek açık bilimin önemi hakkında interaktif bir öğrenme deneyimi yaşayacaktır.
               BKontheroad Takımı’nın üyelerinden Fen Bilimleri Öğretmeni Ayşegül DURAN ÇELİKEZ “NASA Dünya Gözlemevi'nden alınan Türkiye deprem hasar haritası, geçtiğimiz yıl da bize ödül getiren Türk ebru sanatıyla birleştirildi. Hikâyemizi daha çok kişiye aktarmak, açık bilim ve iş birliğinin önemini anlatmak için QR kod uygulaması geliştirdik. Sloganımız: ‘Bu kış depremzedeler için çok zor geçecek!’ Projemiz sayesinde insanların yardım etme davranışlarının devam edecek olması, çalışmamızın önemini gösteriyor ve aynı zamanda bu proje küresel bir yardım çağrısını da temsil ediyor. Ülkesine gönül vermiş tüm vatandaşlarımız projemizin destekçisi olabilirler. Uzun vadeli ve kalıcı çözümleri hep birlikte yaratabiliriz.” diyerek projeye dair duygu ve düşüncelerini belirtti.
              Takımın diğer üyesi Alya Su YAZICI ise düşüncelerini “Türkiye'de büyüyen çocuklardan biriyim. Ülkemdeki herkes gibi ben de 6 Şubat depreminin acısını derinden yaşadım ve bir şeyler yapmak istedim. Çalışmamı, depremde hayatını kaybeden binlerce güzel insana ithaf ediyorum. Huzur içinde uyusunlar!” şeklinde ifade etti. 
             Kuşadası Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Sayın Olcay ÖZBEY ise “Son dört yıldır NASA Space Apps Challenge’da okulumuz küresel ödüle aday gösterildi ancak bu yıl proje konusunun ülkece hafızalarımızdan silinmeyen 6 Şubat depremi olması bizim için de ayrı bir öneme ve hassasiyete sahip. Ödüle aday gösterilen projemizin takım tarafından geliştirilen NFT versiyonunu açık artırmaya çıkarmayı ve elde edilen gelirle depremzedelerimizin yaralarını sarmayı planlıyoruz.” diyerek projenin amaç ve öneminin altını çizdi.
       
              Açık bilimin ve iş birliğinin önemini bizlere bir kez daha hatırlatan öğretmenimizi ve öğrencimizi tebrik eder, bu üstün başarılarının devamını dileriz.

What's Your Reaction?

like
1
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1