TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI: İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ!

Nazilli Belediyesi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Nazilli Belediyesi Afet ve Acil Durum Birimi (NAFAD) tarafından afet öncesi risklerin azaltılması ve afet sırasında profesyonel müdahale sağlanması amacıyla enkaz çalışması gerçekleştirildi.

TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI: İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ!

NAFAD ekibi, depremlerin insanlara, çevreye ve ekonomiye verdiği zararları en aza indirmek için Aydın AFAD ekipleri tarafından bir hafta süren teorik ve pratik eğitimlerle donatıldı.

Eğitim sürecinin ardından NAFAD ekibi saha tatbikatı gerçekleştirdi ve başarılı bir performans sergiledi.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da tatbikata bizzat katılarak, belediye ekipleriyle birlikte yaklaşık iki saat boyunca arama kurtarma çalışmalarına liderlik etti.

Tatbikatta, NAFAD görevlileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda kimyasal sızıntı tespit edilmedi ve güvenlik önlemleri alındı.

Daha sonra, on sekiz kişilik NAFAD ekibi, ses ve sismik dinleme yöntemleriyle tespit edilen bir yarığa ulaşmak için kurtarma çalışmalarını yürüttü.

Senaryo gereği, enkaz altından çıkarılan yaralı vatandaş sağlık görevlilerine teslim edildi. Başkan Özcan, NAFAD ekibinin çalışmalarının Nazilli için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, ekiplerin başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiğini belirtti.

Aynı zamanda, ekiplerin aldıkları eğitimleri pratikte uygulama fırsatı bulduklarını ve çalışmalarını büyük bir ciddiyet, disiplin ve özveriyle sürdürdüklerini ifade etti.

Özcan, umut edildiği gibi gerçek afetlere maruz kalmadan kalıcı tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, Nazilli Belediyesi olarak gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ve NAFAD ekibine teşekkürlerini iletti.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0