KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN ANTRENÖR ve SPORCULARA DESTEK!

Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Belediyespor Kulübü ve Kuşadası Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile imzaladığı iş birliği protokolü kapsamında, kentte daha sağlıklı bir sporcu nesli yetiştirilmesi için antrenörlere ve sporculara yönelik bir eğitim semineri düzenledi.

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN ANTRENÖR ve SPORCULARA DESTEK!

Belediye Düğün Salonu’nda pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleşen seminere Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli Sporcu Diyetisyeni Aysen Arıcan Öz, Kuşadası Belediyesi Psikososyal Destek Merkezi Uzman Psikoloğu Candan Atak, Kuşadası Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ramazan Oğuz Verim ile antrenörler katıldı.

Seminerde, Sporcu Diyetisyeni Aysen Arıcan Öz tarafından antrenörlere sporcularda büyüme ve gelişmenin izlenmesi, sporcu beslenmesinin genel ilkeleri, farklı spor dallarında beslenme, besinsel ergojenik yardımcılar ve doping başlıkları altında çeşitli bilgiler verildi. Psikososyal Destek Merkezi Uzman Psikoloğu Candan Atak ise antrenör ile sporcu arasındaki iletişimin psikolojik boyutlarına değindi.

Kuşadası Belediyesi’nde görevli Uzman Psikolog Candan Atak, “Kentimizde yaşayan sporculara yönelik verdiğimiz psikolojik danışmanlık hizmeti yoğun ilgi görüyor. Sporcuların yarışma kaygıları ile heyecanlarını azaltmayı hedefliyoruz. Takım psikolojisine yönelik çalışmalarımız da oluyor. Ayrıca antrenör ile sporcular arasındaki iletişimi güçlendirmeyi de hedefliyoruz. Kentimizde yaşayan tüm sporcular hizmetimizden ücretsiz olarak faydalanabilir” dedi.

Ocak ayında sporculara yönelik başlatılan psikolojik danışmanlık hizmeti yoğun ilgi görüyor. Sporcuların motivasyonlarını arttırmak, yarışma kaygılarını azaltmak ve takım içerisindeki iletişimlerini güçlendirmek için verilen hizmetten 2021 yılının ilk altı ayında 84 kişi faydalandı. Danışmanlık hizmeti Kuşadası Belediyesi Uğur İnan Spor Salonu’nda her Perşembe günü 08.30 ile 17.30 saatleri arasında veriliyor. Uzman Psikolog Candan Atak tarafından verilen psikolojik danışmanlık hizmetinden faydalanmak isteyen sporcular, başvurularını

0256 614 5842 numaralı telefonu arayarak veya Güvercin Masa başvuru masasına dilekçe bırakarak yapabilirler.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0