SÖKE’Lİ ÖĞRENCİLER AVRUPA’YA AÇILIYOR

Binası eski, eğitim uygulamaları yenilikçi olan Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 eğitim öğretim yılında da yeni projelere imza atıyor.

SÖKE’Lİ ÖĞRENCİLER AVRUPA’YA AÇILIYOR

Mesleki eğitimde ara eleman yetiştirme konusunda başarılı çalışmalarla adından söz ettiren, gittiği yarışma ve organizasyonlarda birinciliklerle dönen okulun öğretmenlerinden  Havva Zeybek, yeni bir AB projesinin koordinatörlüğüne üstlendi. Zeybek, projede Türkiye’den 10, Avrupa ülkelerinden de 6 okul ile işbirliği yaparak yeni bir proje hazırladı.

Erasmus Projeleri ile Sökeli kızların Avrupa’ya açılan penceresi olan Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Koordinatörü Müdür Yardımcısı Havva Zeybek Etwinning Projeleri ile Avrupa’daki okullarla işbirliği yaparak, ‘Orienteering For Everyone’ adlı projeyi hazırladı.

“Orienteering For Everyone” adlı projesi için Türkiye’den 10 okul, Avrupa’dan 6 okul olmak üzere toplam 16 okul ile projeyi yürütecek.

Zeybek, Türkiye’den, Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yanı sıra Söke’den Şehit Emre Acar Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi, ülke genelinden Efeler Mesleki Eğitim Merkezi, Koçarlı Anadolu Lisesi, Mersin Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi, İstanbul Sultanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesi, Edirne Keşan Fen Lisesi, Bilecik Bozüyük Kumral Abdal Anadolu Lisesi, Rize Sosyal Bilimler Lisesinin katıldığını açıkladı.

 

Havva Zeybek, Avrupa ülkelerinden olan 6 ortaklarının da; Romanya Bacâu Colegiul Mihai Eminescu, Romanya Craiova Liceul Teoretic Tudor Arghezi, Portekiz Trancoso Agrupamento de Escolas de Trancoso,  İspanyaI Sevilla Es Beatrız De Suabıa Craiova, Romanya Liceul Teoretic Tudor Arghezi, Azerbaycan Bakü 165 nömreli tam orta mektep okulları olarak açıkladı.


10 OCAK’TA PROJEYE BAŞLANDI

Havva Zeybek proje ile ilgili verdiği bilgide “Bu okullar ile iletişim kurarak, işbirliği içinde projelerimizi geliştirdik. Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunun bir parçası olmak için platformda yerimizi aldık. AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı olan Erasmus’a, sıkı bir şekilde entegre edilecek olan Orienteering For Everyone Projesine 10 Ocak 2022 ‘de start verildi.” dedi.

ZAMANA KARŞI OYNANAN BİR OYUN

Oryantiring, zamana karşı oynanan, harita ve pusula yardımıyla yön bulmayı içeren bir spordur diyen Zeybek, “Bu proje ile Score Orienteering ve Park Orienteering’e ilgi artacaktır. 7’den 77’ye herkesin oryantiring sporu yapmasına izin verilecek. ‘Herkes İçin Oryantiring’ bir eTwinning Projesi olarak başlayacak ve Erasmus  KA220 ve KA122 Personel Hareketliliği Projelerine uygulanacaktır. Partnerlerimiz ile uluslararası hareketlilik gerçekleştirilecek ve yarışmalar düzenlenecektir.” dedi.


DEĞİŞİK KÜLTÜRLERİN GENÇLERİNİ BİR ARAYA

GETİRİYORUZ

“Gençleri bir araya getirmek, yeni dostluklar kurmak, çalışma ve rekabet etme yeteneği geliştirilecektir” diyen Zeybek, “Söke’den başlayacak olan Oryantiring sporunun Aydın Oryantiring Federasyonunun kurulması için Türkiye Oryantiring Federasyonundan destek alınacak ve Dünya Oryantiring Şampiyonası’nda orta mesafe eleme yarışmasında A kategorisinde finale yükselen milli sporcu Ahmet Kaçmaz ile iletişim kuruldu ve oryantiring sporu ile ilgili eğitimler gerçekleştirileceğine dair söz alındı” ifadelerini kullandı.

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0