SÖKE’DE COVİD-19 CAN ALIYOR!

Korona virüs vakaları ülke genelinde olduğu gibi Söke’de de son zamanlarda büyük bir artış gösterdi.

SÖKE’DE COVİD-19 CAN ALIYOR!

Korona virüs vakaları ülke genelinde olduğu gibi Söke’de de son zamanlarda büyük bir artış gösterdi. Söke’de özellikle Aralık ayının son haftasından itibaren hemen her gün bir kişinin korona virüs nedeniyle vefat ettiği ortaya çıktı. Son olarak 14 Ocak 2022 Cuma günü ile 21 Ocak 2022 Cuma günü arasındaki süreçte Söke’de 9 kişinin korona virüs nedeniyle vefat ettiği öğrenildi.

Söke’de 2021 yılı Aralık ayının son haftasında 8 kişi korona virüsten vefat ederken, 2022 yılı ile birlikte geçen 2 haftalık sürede toplam 14 kişi korona virüs nedeniyle vefat etmişti. 14-21 Ocak tarihlerini kapsayan sürede ise korona virüsten vefat edenlerin sayısının 9’a yükseldiği açıklandı. Bir haftada 9 kişinin korona virüsten vefat etmesi vatandaşları endişelendirdi.

14 Ocak - 21 Ocak 2022 tarihleri arasında vefat eden 9 kişinin günlere göre dağılımı şöyle; Hafta içinde en fazla korona virüs vefatının yaşandığı gün 15 Ocak 2022 Cumartesi olarak açıklandı. 15 Ocak’ta ilçede korona virüsten vefat eden kişi sayısı 3 olduğu bilgisi verildi. 16 Ocak Pazar günü ise 2 kişinin daha korona virüsten vefat ettiği bilgisine ulaşılırken, geçtiğimiz hafta sonu Söke’de korona virüs nedeniyle vefat eden vatandaş sayısı 5’e yükseldi. 14 Ocak Cuma günü 1 kişi, 19 Ocak Çarşamba günü 2 kişi ve 20 Ocak Perşembe günü de 1 kişi olmak üzere korona virüs kaynaklı bir haftadaki vefat sayısı 9’a yükseldi. Geçtiğimiz hafta sadece Pazartesi, Salı ve Cuma günü korona virüs kaynaklı vefat yaşanmadı.

Böylece son 1 aylık süreçte Söke’de 31 vatandaş korona virüs nedeniyle vefat etti. Söke’de korona virüs kaynaklı vefat sayılarının giderek arttığını dile getiren ilgililer, “ Aydın ilinde 17 Ocak’ta  korona virüs vakalarının 100 bin nüfus baz alınarak bakanlık tarafından yapılan açıklamada Aralık ayının ikinci yarısından itibaren artışın 38’lerden 354’lere kadar çıktığını görüyoruz. Vaka sayılarının artması ölümleri de beraberinde getiriyor. Söke’de de korona virüs kaynaklı ölümlerin artması vakalarla doğru orantılı. Son zamanlarda Karantina sürelerinin kısaltılması, bunun yanında şehirlerarası ulaşımda PCR testinin kaldırılması ile birlikte vaka sayılarının daha da artmasından endişe ediyoruz. Hükümet aldığı kararla vatandaşa “kendinizi koruyun” diyor. Onun için de vatandaşın maske takması, sosyal mesafe kurallarına uyması, temizlik kurallarında titiz olması, komşu ziyaretleri, akraba ziyaretleri ve kalabalık ortamlara girmemesi gerekiyor.

Çünkü önlemlerin esnetilmesi ile birlikte kimin korona virüs hastası olduğunu bilmek her geçen gün zorlaşıyor” dediler.

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0