SÖKE KAR İLE BULUŞTU

Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü Aydın'ın en yerlerinden birisi olan Paşa Yaylası'na yağan karın ardından dün gece de Söke’nin yüksek kesimleri karla buluştu.

SÖKE KAR İLE BULUŞTU

Gece saat 02.00 sıralarında Söke’nin Çavdar Mahallesi ve çevresine kar yağdı.

Çavdar Mahallesinin yanı sıra Çavdar Göleti'nin bulunduğu alana ve Koçarlı’ya bağlı Kızılcabölük, Mersinbelen gibi Beşparmak Dağı eteklerinde kurulan mahalleler 2022 yılının ilk ayında karla buluştu.

Kar yağışının yaklaşık 1 saat sürdüğü bilgisi verilirken, Çavdar Mahallesi ve çevresinde kar kalınlığı 1,5- 2 santimetreye, Beşparmak dağında ise yaklaşık 15 santimetreyi bulduğu öğrenildi.

Çavdar, Kızılcabölük ve Mersinbelen yolun da kar nedeniyle beyaza büründü. Yolu kullanacak sürücülerin dikkatli olması istendi.

“KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTU”

Çavdar Mahalle Muhtarı Yalçın Pak, "Pazar ve pazartesi günleri hava çok soğuktu. Yerler buz tutmuştu. Bundan dolayı az da olsa yağan kar bölgede örtünün beyaz görünmesine neden oldu. Şu anda özellikle Çavdar Göleti çevresinde kartpostallık görüntüler oluştu. Kar yağışı nedeniyle meralarda hayvanları olan vatandaşların dikkat etmeleri gerekiyor. Çavdar 3 yıl sonra tekrar kar ile buluştu. Doğanın canlanması açısından kar yağışı iyi oldu" dedi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0