SOĞUK HAVA VE YAĞIŞ UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki hafta, 07.01.2024 (Pazar) gününden itibaren bölgemiz, Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girecek.

SOĞUK HAVA VE YAĞIŞ UYARISI!

Kıyı kesimlerde başlaması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, zamanla bölge genelinde etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarındaki azalma, 10.01.2024 Çarşamba gününden itibaren yaşanacak. Bu durum, kıyı kesimlerde yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların kuvvetli olabileceğini gösteriyor. Hafta boyunca hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi öngörülüyor.

Pazar ve Pazartesi günleri güney ve batı yönlerden kuvvetli rüzgarlar ve fırtına (60-80 km/saat), kıyı kesimlerde ise kuvvetli fırtına (80-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan tahmin ve erken uyarıların dikkatlice takip edilmesi, halkın bu olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olması önem taşıyor.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0