ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ!

Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi! Aydın, İzmir ve Denizli'de Eş Zamanlı Operasyon

ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde faaliyet gösteren paravan bir şirket aracılığıyla dolandırıcılık yapan şebeke polis tarafından çökertildi. Depremzedeleri hedef alan sahte ilanlarla vatandaşları kandıran şebekenin 18 üyesi gözaltına alındı.

Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü ve Denizli Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirlikleri, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçti. İncirliova ilçesinde kurulan paravan şirketin, özellikle deprem bölgesindeki depremzedelerden haksız kazanç elde etmek amacıyla internet ve sosyal medya üzerinden konteyner, prefabrik ev gibi sahte ilanlarla dolandırıcılık gerçekleştirdiği tespit edildi. Şirket adına açılan banka hesapları üzerinden kaparo, yarı ücret veya tam ücret alarak vatandaşları dolandırdıkları belirlendi. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen araştırmalar sonucunda 18 şüpheli tespit edildi ve 25 Mayıs 2023 tarihinden bu yana toplam 125 dolandırıcılık olayının gerçekleştiği ortaya çıktı.

Şüphelilerin yakalanması ve delillerin ele geçirilmesi amacıyla ekipler harekete geçti ve Aydın, Denizli ve İzmir illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 18 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet pompalı tüfek, 2 adet tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca yakalanan şüphelilerden birinin "Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan 20 yıl hapis cezası bulunduğu belirlendi. Soruşturma devam ediyor.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0