SAYGIYLA ANIYORUZ

SAYGIYLA ANIYORUZ

Bugün, 31 yıl önce kaybettiğimiz Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyor, gazeteci, araştırmacı ve yazar olarak Türk basınına önemli katkılarda bulunan bu değerli ismi hatırlıyoruz. Suikastın ardından, Cumhuriyet Gazetesi’nde “Susturamazlar” manşetiyle çıkan haberde Mumcu’nun cesur ve ilkeli duruşunu gözler önüne seren sözlerini hatırlıyoruz: “Ben Atatürkçüyüm, ben Cumhuriyetçiyim, ben laikim, ben antiemperyalistim, ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.”
Uğur Mumcu’nun ölümünden önce kaleme aldığı korku üzerine düşüncelerini hatırlıyoruz: “Korku, tıpkı sevgi gibi insana özgü bir duygudur. Sevgi ile korku, aynı yürekte sarmaş dolaştır. Herkes yaşamak ister. Ama korkmanın pratik faydası yoksa korkmazsınız. Korkak bin kere ölür, cesur bir kere. Ölürsek bir kere ölelim…”
Uğur Mumcu’nun cesaret ve ilkelerle dolu yaşamını bir kez daha anıyor, Türk basınının özgür ve cesur kalemlerini hatırlamaya devam ediyoruz.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0