RESSAMLARIN ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI

Kuşadası'nda, dünyanın farklı ülkelerinden gelen ünlü ressamların yer aldığı 'Mehmet Nuri Göçen Vakfı Uluslararası 9'uncu Resim Çalıştayı' tamamlandı. Çalıştayda bu yıl 12 ülkeden 42 ressam yer aldı.

RESSAMLARIN ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI

Sanat danışmanlığı ve küratörlüğünü Umur Türker, Emel Atalay ve Elçin Ünal'ın yaptığı Mehmet Nuri Göçen Vakfı Uluslararası 9'uncu Resim Çalıştayı sona erdi. Çalıştaya bu yıl 12 ülkeden 42 ressam katıldı. Türkiye, Mısır, Cezayir, Polonya, Tacikistan, Norveç, Kanada, Fransa, İran, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Azerbaycan ve Hollanda'dan gelen sanatçılar, 1 hafta boyunca farklı teknikler kullanarak resimler çizdi. Çalıştay sonunda ortaya çıkan sanat eserlerinin sergilenmesi için tarihi Tabakhaneler Bölgesi'ndeki Old Town Tanneries'te kokteyl düzenlendi. Etkinliğe Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Mehmet Nuri Göçen Vakfı Başkanı Naile Göçen Çukurova, Rena Çukurova, Recep Çukurova ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştay kapsamında liseler ve üniversiteler arası düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere, organizasyona katılım sağlayanlara, eğitmen ve sanatçılara protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Kapanış etkinliğinde Aydın Adnan Menders Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin verdiği konser beğeni topladı. Törenin ardından davetliler çalıştay seçkilerinin yer aldığı sergi alanını dolaştı.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0