PROF. DR. GÖRÜR DEPREM RİSKİ OLAN İLLERİ AÇIKLADI

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 10 ilde büyük hasara yol açan deprem ile ilgili olarak kritik uyarılarda bulundu.

PROF. DR. GÖRÜR DEPREM RİSKİ OLAN İLLERİ AÇIKLADI

6 Şubat'ta saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem Kahramanmaraş başta olmak üzere Adıyaman, Hatay, Malatya, Diyarbakır,  Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Kilis, Osmaniye'de büyük yıkıma neden oldu. Deprem sonucunda 12 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti, 62 bini aşkın vatandaş da yaralandı.

"İZMİR YARIMADASI VE ÇEVRESİ..."

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 depremi katıldığı özel bir televizyon kanalındaki programda yorumladı, kritik uyarılarda bulundu.Prof. Dr. Naci Görür, fay hatlarıyla ilgili olarak ,"Maraş civarında olan bu depremler ve fayların stresi göz önüne alındığında Adana havzası ve İskenderun yöresinin dikkatle ele alınmasını öneririm. Bunun dışında Marmara Denizi'nin güneyi, Çanakkale ve Bursa'nın da dikkatli olması gerekiyor. Keza İzmir yarımadası ve çevresi… Akdeniz kıyılarımızda Antalya, Muğla bölgesindeki kıyı kesimleri dikkatli olmalı. Kuzey Anadolu Fayı üzerinde Erzincan, Bingöl, Karlıova arasındaki bölgede büyük bir deprem bekliyoruz. Endişe ettiğimiz bir saha. Jeolojik verilere göre, Hakkâri'de sıkıntı olabilir. Bizim dile getirdiğimiz büyük depremler, 6 ve üstü diye düşünülebilir" diye konuştu. 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0