OTOGARDA SEYAHAT VE AŞI HAREKETLİLİĞİ

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İzmir otogarında hareketlilik başladı.

OTOGARDA SEYAHAT VE AŞI HAREKETLİLİĞİ

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İzmir otogarında hareketlilik başladı. Gün içerisinde 940 aracın çıkış yaptığı ve bu sayının önümüzdeki günlerde binin üzerine çıkacağı tahmin edilirken, otogarda aşı standı da açıldı. Aşı olmak isteyen yolcular, aşılarını olup yolculuğa çıktı.

19 Temmuz'da başlayan Kurban Bayramı öncesinde İzmir otogarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Pek çok vatandaş, 15 Temmuz'un da resmi tatil olması nedeniyle tatil günlerini birleştirdi, tatil planları öne çekildi. İzmir otogarında günde 940 aracın çıkış yaptığı, ilerleyen günlerde bu sayının binin üzerine çıkacağı tahmin edildi. Öte yandan otogarda aşı standı da açıldı. Aşı olmak isteyen yolcular, yola çıkmadan önce aşılarını oldu.

"Günde 80 bin yolcuyu bulur"

İZOTAŞ İşletme Büro Personeli Abdullah Yılmaz, "Otogarda yoğunluk başladı. Gün içinde illere çıkan araç sayımız 940 civarında. Bu da şu anda 36 bin yolcu demek. İlçe otobüsleri ile bu rakam 50 bin yolcuyu geçiyor. İlerleyen günlerde bu rakam 80 binleri bulur. Firmalar her gün ilave araç ekliyor. Günlük araç sayısı binin üzerine çıkar. Normalleşme sürecinden sonraki en fazla hareketlilik bu dönem olacak. Sektörümüz canlandı, esnafımız rahat nefes aldı. Bir hafta öncesinden Kurban Bayramı için yapılan rezervasyonlar doldu. Firmalar araç sayılarını yükseltiyor" dedi.

Otogarda ek seferler konuldu.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0