OLAYLI MAÇ : 12 KİŞİ GÖZALTINDA!

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki Süper Lig maçı sonrası yaşanan olaylarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

OLAYLI MAÇ : 12 KİŞİ GÖZALTINDA!

Yerlikaya, "Dün akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig Futbol karşılaşması sonrası meydana gelen olaylarla ilgili olarak ilk belirlemelere göre 12 şahıs yakalanarak gözaltına alındı" şeklinde konuştu.Gözaltına alınanlar arasında passolig kartı olmayan bir kişinin olduğunu belirten Yerlikaya, şu açıklamalarda bulundu:
"Dün akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig Futbol karşılaşması sonrası meydana gelen olaylarla ilgili olarak ilk belirlemelere göre bir kişi yakalanarak gözaltına alındı. Maç sırasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'a yabancı madde atan C.K. isimli şahıs, müsabaka esnasında tespit edilmiş, yakalanarak gözaltına alınmış ve hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır."
Ayrıca, maç sonrası sahaya ilk atlayan bir kişinin kaldığı otelin tespit edildiğini ve şahsın Rize istikametine gittiği bilgisinin alınmasının ardından yakalandığını belirtti. Yerlikaya, "Müsabaka sonunda sahaya atlayıp korner bayrağını alarak futbolculara doğru koşan şahsın, stadyuma giriş yapmış olduğu passolig sahibinin C.Ç. olduğu tespit edilmiş, sahaya giren şahsın passolig sahibi olmadığı anlaşılmış, yapılan incelemelerde sahaya giren E.T. isimli şahıs Araklı ilçesinde yakalanmış ve gerekli soruşturma başlatılmıştır" dedi.
Yerlikaya, olaylarla ilgili sosyal medyada paylaşım yaparak taraftarları havalimanına çağıran ve kamera çalışmaları sonucunda sahaya girdiği tespit edilen şahısların da gözaltına alındığını ifade etti. Şu ana kadar tespit edilen 12 kişiyle ilgili adli ve idari işlemlere başlandığını belirten Yerlikaya, soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.Maç sonunda Trabzonsporlu taraftarların sahaya inerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdığı hatırlatıldı. Fenerbahçeli futbolcuların geniş güvenlik önlemleri eşliğinde sahadan çıkarıldığı vurgulandı.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0