Öğretmenler Günü Kutlu Olsun..

Bir Ulusun Çağdaş Ülkeler Düzeyine Erişebilmesi; Egitim Ve Öğretimin Kaliteli Ve Bilimsel Yöntemlerle Yürütülmesi ile Ancak Mümkün Olabilir. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk Olmak Üzere Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun..

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun..

 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri açıldı ve Atatürk’e Başöğretmenlik ünvanı verildi. Bu tarih, 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanır.
“24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü, Türkiye genelinde coşkuyla karşılandı. Öğretmenler, toplumun gelişiminde kilit bir rol oynayarak sadece bilgi aktarmakla kalmayıp öğrencilerin karakter gelişimine de katkı sağlıyor. Bu özel gün, öğretmenlerin fedakarlıklarını takdir etme ve teşekkür etme fırsatı olarak değerlendiriliyor.Öğrenciler, Öğretmenler Günü’nü öğretmenlerine duydukları sevgi ve saygıyı ifade etmek amacıyla özenle hazırladıkları projelerle kutlamaktadır. Bu özel gün, velilerin de çocuklarının öğretmenlerine duydukları minnettarlıklarını ifade etmek için okullara ziyaretlerde bulunma fırsatı sağlamaktadır. Okullardaki törenlerde öğretmenlere yapılan konuşmalarda, eğitim sisteminin temel taşları olan öğretmenlerin önemi vurgulanmakta ve toplum genelinde eğitimin ve öğretmenlerin değeri bir kez daha hatırlatılmaktadır. Bu özel gün, gelecek nesillerin şekillenmesinde büyük bir rol oynayan öğretmenlere hak ettikleri değeri verme amacını taşımaktadır.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0