MİLLİLER GALİBİYET PEŞİNDE

Bugün, A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'ndaki sekizinci ve son maçında deplasmanda Galler ile karşı karşıya gelecek. Maç, Cardiff City Stadı'nda TSİ 22.45'te başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.

MİLLİLER GALİBİYET PEŞİNDE

Karşılaşmanın hakemliğini Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Matej Jug yapacak. Mücadelenin yardımcı hakemliklerini Matej Zunic ve Manuel Vidali üstlenecek, dördüncü hakemlik ise Martin Matosa tarafından gerçekleştirilecek. A Milli Futbol Takımı'nda kadrodan çıkarılan Emre Akbaba, bu mücadelede forma giyemeyecek.
Muhtemel 11'ler:
Galler: Ward, Rodon, Mepham, Davies, Roberts, J.James, Ampadu, Williams, Wilson, Brooks, Johnson
Türkiye: Uğurcan; Zeki, Samet, Abdülkerim, Ferdi, İsmail, Salih; İrfan Can, Yusuf, Kerem, Kenan Yıldız
A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'e katılma hakkını son maçlar öncesinde elde etti. Galler deplasmanında puan kaybetmemesi halinde grup lideri olarak Almanya'nın ev sahipliği yapacağı turnuvaya katılacak.
Son maçlar öncesinde Türkiye 16 puanla lider durumda bulunurken, sahasında Ermenistan'ı konuk edecek Hırvatistan ise 13 puanla ikinci sırada. Galler ise 11 puan ile 3. sırada.
Ay-yıldızlı ekip, ikili averajda üstünlüğü bulunan Hırvatistan'ın grup liderliği için şansını sürdürüyor. Galler'den alınacak puanlarla, Hırvatistan-Ermenistan maçının sonucuna bakılmaksızın grup liderliğini garantileme şansına sahip olacak.
Grup ikinciliği için ise Hırvatistan ve Galler'in son maçlar öncesindeki mücadelesi devam ediyor.
A Milli Futbol Takımı, Galler ile oynayacağı maçla birlikte tarihindeki 622. müsabakaya çıkacak. Ay-yıldızlılar, 100 yıllık tarihinde 340'ü resmi, 281'i özel toplam 621 maç oynayarak, 242 galibiyet, 146 beraberlik ve 233 mağlubiyet yaşadı. Milli takım, bu maçlarda toplam 850 gol atarken, kalesinde 887 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke milli takımıyla mücadele eden milliler, 621 karşılaşmanın 537'sini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle oynadı.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0