MİLLİ PARKTAKİ İŞLETMELERİ ÖZELLEŞTİRECEK İHALE SÖZLEŞMESİ İPTAL EDİLDİ

Kuşadası Güzelçamlı'da bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı içinde yer alan plaj, lokanta ve büfelerin işletilmesine yönelik yapılan ihale mahkeme tarafından iptal edildi.

MİLLİ PARKTAKİ İŞLETMELERİ ÖZELLEŞTİRECEK İHALE SÖZLEŞMESİ İPTAL EDİLDİ

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürlüğü, Milli Park alanı içerisinde bulunan plaj, lokanta ve büfeler ile dalış eğitim merkezinin işletilmesi adına  2021 yılında ihale açmıştı. Söke'de faaliyet gösteren bir firma aldığı ihale mahkeme tarafından iptal edildi.

Çevreci sivil toplum kuruluşları, ihalenin ardından Milli Park’ta mangal, yemekli düğün organizasyonu, konser ve fasıl gibi etkinliklerin yapılmasına imkan sağlayan ihalenin Milli Parklar Kanunu'na aykırı olduğu ve uygulanması halinde telafisi güç ve önlenemez zararlara yol açacağı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle Aydın İdare Mahkemesi’ne dava açıldı. Davayla ilgilenen Aydın 2. İdare Mahkemesi ise oy çokluğuyla aldığı kararla ihale sözleşmesini iptal etti.

Öte yandan davada görevli avukat Dr. Bülent Tokuçoğlu, “İhale sözleşmesinin iptali hukuken bizim, doğanın, ormanın ve ormanda yaşayan tüm canlıların lehine bir karar oldu” yorumunda bulundu.

KAYNAK:İHA

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0