MİLLET İLE ALAY ETMEK, BUNLAR İÇİN EĞLENCE

Yılbaşında elektriğe yapılan zamla ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Elektrik gibi gerekliliği elzem olan evrensel tüketim malına bu büyüklükte bir zam yapılıyorsa, açıkça alenen ekonomik çöküşün kabulünün itirafı anlamına gelmektedir.” dedi.

MİLLET İLE ALAY ETMEK, BUNLAR İÇİN EĞLENCE

Aydın’ın Çine ilçesinde çalışmalarını sürdüren CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, yılbaşında elektriğe yapılan zammı değerlendirerek AK Parti Hükümeti’ni eleştirdi. Elektriğe yapılan zammı tarihi rekor zam olarak değerlendiren CHP’li Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP)Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç’a da soru yöneltti. Başkan Şahin, “AKP İktidarı yeni yılın ilk günü elektrik ve doğalgaza tarihi rekor zam yaparak ekonomiyi nasıl batırdıklarını ve bunun faturasını da halka nasıl ödeteceklerini bir kez daha ne yazık ki ispat etmiş oldu. Elektrik gibi gerekliliği elzem olan evrensel tüketim malına bu büyüklükte bir zam yapılıyorsa, açıkça alenen ekonomik çöküşün kabulünün itirafı anlamına gelmektedir.” diye konuştu.

‘’halkın bu en temel hakkını yandaş şirketlerinin soygun yaparak daha fazla kâr etmesine teslim etmiştir’’

AK Parti’nin enerji üretimini tamamen özelleştirdiğini ifade eden CHP’li Şahin, “AKP, halkın bu en temel hakkını yandaş şirketlerinin soygun yaparak daha fazla kâr etmesine teslim etmiştir. Elektrik faturalarına gelen yüzde 52 ile yüzde 127 arasında değişen zammın arkasında AKP iktidarı ve yandaş şirketler var. TEDAŞ tarafından 21 farklı bölgeye ayrılarak özelleştirilen Türkiye elektrik dağıtım altyapısı günümüzde tamamen özel sektör tarafından işletilmektedir. Örneğin bölgemizde bu faaliyetleri yürüten AYDEM şirketi Aydın, Muğla ve Denizli illerine hizmet vermektedir. Elektrik üretim, dağıtım ve perakende satış faaliyetlerinin özelleştirilmesiyle, bu hizmetler tüm illerde özel şirketlerce yürütülüyor.” diye sözlerini ifade etti.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0