MEMLEKET SEVDALISI BİR İNSAN: RIDVAN EŞİN

16 Mart tarihinde Aydın Ak Parti Milletvekili Aday Adaylığı başvurusu yapacağını duyuran Eşin Group Yönetim Kurulu Başkanı, Aydın'ın sevilen iş insanlarından Avukat Rıdvan Eşin kimdir?

MEMLEKET SEVDALISI BİR İNSAN: RIDVAN EŞİN

AYDIN’IN SICAK YÜZÜ

 

Kimisi onu iş insanı kimliğiyle tanır, kimisi siyasi çalışmalarıyla, kimisi de avukatlık mesleğiyle. O, ümmet ve memleket sevdalısı bir insan. Güler yüzü ve samimiyeti ile birçok insanın gönlünde taht kurmuş, çalışkanlığı ve vizyoner kişiliğiyle başarıdan başarıya koşan, başarıları Türkiye sınırlarını aşmış, geldiği noktayı hiç unutmayan ve mütevaziliğinden ödün vermeyen bir kişi. Enerjisi ve yardımseverliği ile sayısız insanın hayatında dokunuşlar yapmış, ilham kaynağı olmuş biri.

 

Sanırım kim olduğunu çoktan tahmin ettiniz. Aydın’ın sevilen iş insanı, Eşin Group Yönetim Kurulu Başkanı, Avukat Rıdvan Eşin. Şimdi Rıdvan Eşin’i daha yakından tanıyacağız. Bildiğimiz yönlerinin detaylarını ve bilmediğimiz yönlerini öğreneceğiz.

 

İŞ İNSANI KİMLİĞİNDEN ÖNCE RIDVAN EŞİN

 

Rıdvan Eşin, altı çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Aydın’da tamamladı. Çalışmaya ilkokul çağlarında başladı. 1999 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Üniversite hayatı devam ederken Didim’de kafe işletmeciliği de yaptı. Evin büyüğü olmanın getirdiği sorumlulukla, çalışma hayatını hep aktif tutmak zorunda kaldı ve bu durum okuluna etki etse de, bir yıl uzatarak üniversiteden mezun oldu. 2000-2005 yılları arasında, Aydın barosuna kayıtlı olarak avukatlık mesleğini icra etti.

 

İş adamı kariyeri ise, 2005 yılında Eşin Group markasıyla kendi firmasını kurmasıyla başladı. Bugüne kadar, Aydın merkez, Kuşadası, Didim ve Bodrum’da binlerce konut inşa ederek, binlerce aileyi ev sahibi yaptı ve Eşin Group’u büyük bir aileye dönüştürdü.

 

Evli ve 3 çocuk babası olan Rıdvan Eşin, gerek insan yönetimi, gerek şirket yönetimi, reklam, arge, inşaat alt ve üst yapı, hukuk konularında uzman olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Ayrıca oluşturduğu istihdam, kamuoyunda oluşturduğu güven, sıcak ve samimi kişiliği sebebiyle, gerek Aydın il ve ilçelerinde, gerekse Avrupa’daki tüm gurbetçiler tarafından oldukça sevilen ve sayılan bir kişiliktir. Birçok ülkeye iş seyahatleri yapan Rıdvan Eşin’in seyahat ettiği ülkeler ise şu şekilde; Almanya, İngiltere, Hollanda, Fransa, Belçika, Danimarka, İspanya, Azerbaycan, Suudi Arabistan, İran, Tunus, Fas, Amerika, Pakistan, Bulgaristan, İskoçya, İrlanda, Galler, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai.

 

“EŞİN GROUP” BİR MARKADAN ÇOK DAHA FAZLASI

 

Uzun yıllardır inşaat sektöründe yer alan Eşin Group, bugüne kadar 21 proje gerçekleştirip, 4000 civarı aileyi ev sahibi yaptı. Kuşadası, Bodrum ve Didim’de projeler gerçekleştiren firma, özellikle Avrupa ülkelerinden büyük ilgi görüyor. Avrupa’da yaşayan gurbetçi vatandaşların Türkiye’de ev sahibi olmak istediğinde ilk kapısını çaldığı yer olan Eşin Group, projelerini yılın 12 ayı yaşanabilir sosyal tesis ve güvenliklerle donatıyor.

 

Bu sayede ülkeye ciddi derecede döviz girmesinde aracılık eden Eşin Group, ülke ekonomisine büyük katkılarda bulunuyor. Yıl içinde projeleri görmeye gelen yüzlerce aile, ülkede konaklama, ulaşım, beslenme, alışveriş katkısında bulunarak ekstra bir ekonomik hareket getiriyor.

 

Projelerine hız kesmeden devam eden Eşin Group, bu şekilde istihdam konusunda ve ülke ekonomisine katkı konusunda önemli bir rol oynuyor. Firmanın farklı departmanlarında 120’si sabit, 400’ü geçici olmak üzere 520 kişilik kadrosu bulunurken, sürekli projelerine devam etmesi, bu sektöre hizmet eden herkesin de iş yapmasına olanak sağlıyor. İnşaat işçileri, betoncusu, demircisi, boyacısı, mobilyacısı, beyaz eşyacısı ve bunun gibi inşaata hizmet eden birçok sektör, Eşin Group ’un projeleri sayesinde sürekli faaliyet halinde kalıyor.

 

Pandemi ve ekonomik belirsizliğin olduğu bu döneminde bile çalışmalarına ara vermeden devam eden firmanın Yön. Kur. Bşk. Rıdvan Eşin ise bize şunları söylüyor: “Zorlu bir süreçten geçtiğimizi kabul ediyorum. Bu süreçte kemerleri sıkıp, kabuğumuza çekilip, küçülmeye gidersek, bundan ülkemiz dâhil herkes zararlı çıkar. Eşin Group yüzlerce insan için ciddi bir ekmek kapısı. Bu süreçte hiçbir çalışanımızla yollarımızı ayırmadığımız gibi, hala farklı departmanlar için yeni çalışma arkadaşları alıyoruz. Biz üretmeye devam ettikçe, bu insanlar evlerine ekmek götürmeye devam edecekler. Şu an ihtiyacımız olan şey, korkarak beklemek yerine, pozitif katkıda bulunacak eylemler gerçekleştirmek. Kendi çalışmalarımıza devam ederken, yurtdışına yaptığımız seyahatlerde, oradaki iş adamlarıyla ülkemize, özellikle Aydın’a yatırımlar konusunda ciddi bağlantılar kuruyoruz. İnanıyorum ki, el birliğiyle güzel ülkemizi ekonomik olarak olması gereken noktaya taşıyacağız.”

 

RIDVAN EŞİN’İN SİYASİ BAKIŞ AÇISI

 

Rıdvan Eşin’in bugüne kadar, 2009 yerel seçimlerinde Aydın Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı, 2011 genel seçimlerinde Aydın Ak Parti Milletvekilliği Adaylığı, 2019 yerel seçimlerinde Aydın Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı geçmişi bulunmaktadır. Bunların yanında Müsiad Üyeliği bulunan Rıdvan Eşin, İstanbul seçimleri için Binali Yıldırım ile bizzat görüşerek, seçim çalışmalarında da aktif rol oynamıştır.

 

Avukatlık ve iş adamlığı kimliğiyle elde ettiği başarıları, siyasi alanda da devam ettireceğine inanan Rıdvan Eşin, bu konuda geçmiş deneyimlerine, donanım ve altyapısına inanıyor. Bu alanda da adalet, dürüstlük ve çalışkanlıktan ödün vermeyeceğini ifade eden Eşin, siyasete bakışını şu şekilde ifade ediyor;

 

“Ben halkın içinden gelmiş birisiyim. Üniversiteye kadar eğitim/öğretim hayatımı burs ve desteklerle tamamladım. Kendi dişimle ve tırnağımla çalışıp çabalayarak Allahın lütuf ve keremi ile geldim bu günlere. Çalışmak, üretmek benim en büyük tutkum. Ümmet ve Memleket sevdam her şeyin üstünde gelir. Kendimin ve ailemin geçimini sağlayacak işimiz çok şükür var. Sıra, yaşadığımız şehre, vatanımıza, insanlara hizmet etmekte. Çünkü yokluğu da bilen, geldiğim noktayı hiç unutmamış biri olarak, tüm vatandaşlarımızın beklentilerini çok iyi biliyor ve anlıyorum.

 

RIDVAN EŞİN’DEN SPORA VE SPORCUYA DESTEK

 

Rıdvan Eşin’i tüm yönlerinin yanında, spora ilgisi ve sporcuya destekleriyle de tanıyoruz. Büyük küçük demeden her türlü spor faaliyetini destekleyen Eşin, bireysel veya kulüp düzeyinde de birçok çalışmada bulundu.

 

“Bizim üzerimize düşen görev, gençlerimizin arkasında durmak. Sporun insanları mutlu ettiğini ve kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar sporu ve sporcuyu nasıl desteklediysek, bundan sonraki süreçte de elimizden geldiğince desteğimizi sürdüreceğiz. Gençlerimize destek olacak her türlü girişimin yanındayız.”

 

RIDVAN EŞİN’DEN BAŞARI FORMÜLÜ

 

Başarılarıyla her zaman dikkat çeken ve gençlere ilham kaynağı olan Rıdvan Eşin’e, kendisi gibi başarılı bir iş insanı olmak isteyenlere hangi tavsiyelerde bulunmak istediğini sorduğumuzda, bize başarının formülünü şu cümlelerde ifade etti;

 

“Belki klişe olacak ama başarı kimseye altın tepside sunulmaz. Başarı bir sonuçtur. Önemli olan bu sonuca giderken, başarısızlıklarla dolu bir yolculuğu kabullenmek, göğüslemek ve devam etmektedir. Maalesef birçoğumuz bir yola girdiğimizde ilk zorlukta pes eder, kendimize yapamayacağımıza inandırır ve vazgeçeriz. En kötüsü de başkalarının düşüncelerinden dolayı pes etmemiz olur. Çünkü hayatınız için bir karar verdiğinizde, büyük işler başarmak istediğinizde, mutlaka sizi negatif cümleleriyle düşürecek insanlar bulunur.

 

Böyle durumlarda doğru karar almanızı sağlayacak iki soru vardır;

– Bana akıl veren kişi konuştuğu konunun uzmanı mı?

– Bana akıl veren kişi kendi fikirleriyle bugüne kadar ne yapmış?

 

Tecrübe zaman kazandırır. Bir insan kendi tecrübelerinden faydalanıyorsa akıllıdır, başkalarının tecrübelerinden de faydalanıyorsa daha akıllıdır. Her insanın okumasını bilen için bir kitap olduğunu unutmamak gerekir.

 

Toparlayacak olursak, başarılı olmak için kendimizi geliştirmeli, kendimize inanmalı, sebat etmeli ve ne olursa olsun yolumuzdan vazgeçmemeliyiz.”

What's Your Reaction?

like
0
dislike
1
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0