Kuşadalı öğrencilere çevre eğitimi

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Kuşadası Ada Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilere çevre bilinci aşıladı.

Kuşadalı öğrencilere çevre eğitimi

Kuşadası Ada Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin davetiyle EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, okulda gerçekleştirdiği sunumda, Kuşadası ve bölgede yaptıkları çalışmaları, doğal ve kültürel kaynak değerlerini, bu değerleri tehdit eden unsurları ve koruma çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Sunumunda, iklim değişikliği, kuraklık, su ve çevre sorunları gibi günümüzün en önemli çevresel problemlerine değinen Sürücü, bu problemlerin Kuşadası'nın denizel ve karasal biyoçeşitliliği üzerinde yarattığı olumsuz etkileri örneklerle açıkladı.

Özellikle karasal ve denizel ortama atılan atıkların yarattığı kirliliğin canlılar üzerindeki yıkıcı etkisini vurgulayan Sürücü, bu kirliliğin önlenmesi için acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.Sürücü, sunumunda ayrıca, kendimizden başka canlıların da yaşam hakkına saygı gösterilmesi, yaşam alanlarının korunması ve birlikte yaşanılması gerektiğine dikkat çekti. Bu konuda öğrencilere önemli bir görev düştüğünü belirten Sürücü, yaşadıkları kentin doğasına, tarihine ve çevresine sahip çıkarak korunması konusunda gerekli duyarlılığı göstermeleri ve bu konuda arkadaşlarıyla birlikte ekip çalışması yapmalarını tavsiye etti.Bahattin Sürücü'nün sunumu, Kuşadası Ada Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinde büyük ilgi gördü. Sunumun ardından öğrenciler, Sürücü'ye çevreyle ilgili merak ettikleri soruları da yöneltme imkanı buldular.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0