KONSERLERE PARA DAYANMIYOR

Dün gerçekleşen Kasım Ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda Belediye Başkanı Ömer Günel sanat ve kültür etkinlikleri için 15 Milyon TL'lik ek bütçe talebinde bulundu. Cumhur ittifakının ise bu isteğe ret oyu vermesi Başkan Günel'i çileden çıkardı. 

KONSERLERE PARA DAYANMIYOR

2023 yılında milyonlarca lira konserlere harcanmış olması yetmemiş olacak ki üzerine 15 Milyon TL daha istemesi bu kadar harcamanın nereye gittiği merak konusu oldu. Belediyeden, yapılan konserler ve festivaller için herhangi bir açıklama yapılmaması kafalarda soru işareti bırakıyor.
Dün yapılan Meclis Toplantısında Başkan Günel yaptığı açıklamada bu tarz konserlerin ilçeye turist getirdiğini söylemiş. Buradan belediye başkanına soruyoruz; bu yaptığınız açıklamada hakkında yapılan bir araştırma var mı, 10 aydır yapılan organizasyonlara kaç turist geldi, ilçeye katkısı ekonomik olarak ne kadar oldu, en çok harcamaların başında gelen sokak festivali yaz aylarında yapılıyor olması sebebiyle gelen turistlerin organizasyonla bir ilgisi olmadığı ortadayken hangi festivale yada konser için özellikle gelen turist sayısını açıklarsanız Kuşadası halkı da öğrenmiş olur yada bu kadar harcamalara ilçeyi yurt dışında ne kadar tanıttığınız hakkında bir rapor var mı?
2023 yılında ne kaç adet konser kaç festival yapıldı bunlara ne kadar bir ücret ödendi hangi kurumlara özellikle işler verildi örnek olarak Number One FM DJ Kadir Çetin neden her konserde vardı, bu kişiye ne kadar ücret veriliyor, Kuşadası Belediyesi'nde yada ilçede bu kadar eğlence mekanında çalışan DJ varken neden özellikle bu kişi, Kuşadası halkına bunu açıklayın.
İstediğiniz 15 milyon TL hangi organizasyonlara gidecek, hangi kurumlar üzerinden yapılacak, belediyenin kasası gibi olan KUSAV derneği  üzerinden mi yine yoksa KUSAV adlı şirket üzerinden mi yapılacak, bunları önce açıklayın sonra bütçeyi isteyin.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0