KIZILAY VATANDAŞLARI KAN BAĞIŞINA ÇAĞIRDI

Türk Kızılay'ın Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, azalan kan stoklarıyla ilgili vatandaşları kan bağışına çağırarak, "Hastanelerde her birimizin yakını, sevenleri ameliyat olacak. Onların vereceği her bir bağış çok anlam ifade ediyor. Bugünden tezi yok her dostumuz kan bağışlamalı," dedi

KIZILAY VATANDAŞLARI KAN BAĞIŞINA ÇAĞIRDI

Türkiye’nin üç yüz noktasında yedi gün yirmi dört saat esasına göre bağış noktalarında ülkenin kan operasyonunu yürüten Türk Kızılayı’nın kan stoku, Ramazan ayında düşüşe geçti.

Afet illerinde kan bağışı alınamaması, ancak ihtiyacın devam etmesi sebebiyle alarm vermeye başladı.

Ramazan ayında iftardan sonra da kan bağışı için vatandaşları çağıran Saygılı, “Hastanelerde her birimizin yakını, sevenleri ameliyat olacak. Onların vereceği her bir bağış çok anlam ifade ediyor. Bugünden tezi yok her dostumuz kan bağışlamalı. Ramazan ayında iftardan sonra da depremden etkilenen 10 ilimiz hariç kan bağış noktalarımız bağışları kabul ediyor,” diye konuştu.

''HERKESİ KAN BAĞIŞINA BEKLİYORUZ.''

Türk Kızılayı’na 34. kez kan bağışlayan vatandaşlardan Uğur Yeni ise herkesi kan bağışına çağırarak, “Her Türk vatandaşının yapması gerektiği şeyi yapıyorum. Herkesi de kan bağışına bekliyoruz. Bu bizim vatandaşlık görevimiz. Her zaman kan bağışlarım çünkü bugün bana yarın onlara, herkesin bu nedenle kan vermesi gerekiyor,” cümlelerini kullandı.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0