JANDARMA BİLİNÇLENDİRDİ

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nı ziyarete gelenler jandarma ekipleri tarafından çevre temizliği ve orman yangınları konusunda uyarıldı.

JANDARMA BİLİNÇLENDİRDİ

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı, milli parkı ziyaret eden vatandaşlar için çevre, doğa sevgisi bilincinin aşılanması ve farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirdi.

"Temiz Doğa Temiz Gelecek" mottosuyla çevre temizliği ve sıfır atık konularında bilgilendirme yapıldı. Bu etkinlikle vatandaşlar, çevreyi temiz tutmanın ve atıkları azaltmanın önemini anlamış olabilirler. Bu, doğal yaşam alanlarının korunması ve gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakılması için önemli bir adımdı.

Ayrıca yaz mevsimi nedeniyle risk oluşturan yerlerde orman yangınlarına karşı bilgilendirme faaliyetleri de gerçekleştirildi. "Her Şey Elimizde" mottosuyla "Ormanlık Alanlarda Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar" broşürü dağıtılarak vatandaşlara bu konuda bilgi verildi. Bu, orman yangınlarının önlenmesi ve doğal güzelliklerin korunması için güzel bir farakındalık oldu.

Milli Park'a gelen çocukları da unutmayan Jandarma ekipleri boyama kitabı dağıttı. Bu, çocuklara doğa ve çevre sevgisini aşılamak, onları çevre koruma konusunda bilinçlendirmek için güzel bir eğitici materyal oldu.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0