İŞKURDAN İŞSİZLER İÇİN YENİ FIRSAT

İŞKURDAN İŞSİZLER İÇİN YENİ FIRSAT
İŞKUR, işsiz vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor. Resmİ Gazete ‘de yayımlanan yeni yönetmelik çerçevesinde, kamuda işsizlere özel bir işgücü uyum programı başlatılacak. Eğitimlerini tamamlayan katılımcılar, kamu kurumlarında haftada üç gün çalışarak günlük 566 TL cep harçlığı alacaklar. Ancak, bu programa katılım süresi 10 ay ile sınırlı olacak.
Programa katılacak vatandaşların sigortası bulunmamak şartıyla 1 ay işsiz olması gerekiyor. Katılımcılar eğitimlerini tamamladıktan sonra, kamuda çalışma fırsatı yakalayacak.
Günlük 566 TL ödeme yapılacak
Yeni işgücü uyum programı kapsamında, katılımcılar eğitim süreçlerini tamamladıktan sonra haftada üç gün, toplamda 22,5 saat kamu kurumlarında görev alacaklar. Bu süreçte, katılımcılara günlük 566 TL ödeme yapılacak. Eğitimler, çocuk bakımı, geri dönüşüm, tarımsal üretim gibi çeşitli alanlarda verilecek. Kamu kurumları ise, personelinin yüzde 30'una kadar bu programdan faydalanma fırsatı bulacak.
İşsizlik oranı azalacak
Politika anlamda korunması gereken çeşitli iş gücü kaynaklarının özellikle genç, çocuk, kadın ve engellilerin iş yaşamında aktif olması için önemli rol oynuyor. Bu program sayesinde hem iş gücüne katkı sağlanacak hem de işsizlik oranı azaltılacak. Katılımcılar öğrenirken kazanacak aynı zamanda cep harçlığı ile genel sağlık sigortası iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından karşılanacak.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0