AYDIN İŞKAD, FEDERASYON KURUCUSU DERNEKLER ARASINDA YER ALDI

Başkanlığını Belgin Çekmen Altay’ın yaptığı Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD), Girişimci İş Kadınları Federasyonu bünyesinde yer aldı. Aydın İŞKAD ile birlikte federasyon, toplam 8 iş kadını derneğinden oluştu.

AYDIN İŞKAD, FEDERASYON KURUCUSU DERNEKLER ARASINDA YER ALDI

“Ülkemiz, kadınların ekonomik ve toplumsal yaşama katkısını sağlamayı başarabildiği ölçüde güçlü olacaktır” mottosundan yola çıkarak dünyanın ekonomik ve toplumsal refah açısından lider ülkelerinden biri olma çabasında kadının ekonomiye katılımını destekleyen, Türkiye’deki 8 öncü iş kadını derneği, Türkiye’de ilk kez Girişimci İş Kadınları Federasyonu çatısı altında buluştu.

KURUCU BAŞKAN SERTER OLDU

İzmir İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) öncülüğünde 8 iş kadını derneğinin birlikteliği ile kurulan ve kısa adı GİFED olan Girişimci İş Kadınları Federasyonu, iş kadınları başta olmak üzere kadınların iş sosyal hayatta karşısına çıkan sorunların çözümü için daha güçlü ses çıkaracak. GİFED tanıtım toplantısı, kurucu derneklerin üyelerinin katılımı ile Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyulduktan sonra Swissotel Efes’te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, protokol üyeleri ve girişimci kadınların geniş katılımı ile gerçekleşti. GİFED’in kurucu başkanlığını Huriye Serter üstlenirken, kısa bir zaman sonra yapılacak genel kurul ile GİFED, emin adımlarla yoluna devam edecek. Federasyonda Başkanlığını Belgin Çekmen Altay’ın yaptığı Aydın İŞKAD da yer aldı.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0