İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE KİRA DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda elektrik, doğalgaz ve çocuk yardımının yanı sıra, kira yardımını da içeren 'Türkiye Aile Destek Paketi'ni hayata geçirmişti. Yardım kapsamında kira desteği olarak 1500 TL olarak belirlenmiştir ve 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi ailelere karşılıksız olarak veriliyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE KİRA DESTEĞİ

Kasım 2022'de başlayan "Türkiye Aile Destek Paketi" kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kira yardımı ödemelerini 1500 TL olarak açıkladı. Bu destek kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca karşılıksız olarak veriliyor. Adaylar, bu destekten yararlanmak için e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla başvuru yapabiliyor. Başvurunun ardından, vatandaşlar 15 gün içinde banka hesapları veya PTT şubelerinden kira yardımlarını alabiliyor.

Başvuruda aranacak şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, 18 yaşını tamamlamış olmak, SGK'ya bildirilmemiş olmak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak, emekli veya malul aylığı almamak ve öğrenci olmamak yer alıyor. Ayrıca, aynı adreste oturan kişilerden sadece birinin başvuru yapması gerekmektedir.2023 yılında devlet, ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği ödemelerini 1.500 TL olarak açıkladı ve bu destek için başvuruların e-Devlet veya SYDV aracılığıyla yapılabildiğini duyurdu.

KAYNAK:KARAR

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0