HAZIRLANAN RAPOR GÜNDEMİ SARSTI!

Kuşadası'nda CHP'li Belediye Başkanı Ömer Günel'e Yönelik İddialar Tartışma Yaratıyor

HAZIRLANAN RAPOR GÜNDEMİ SARSTI!


ODA TV’NİN HABERİNE GÖRE;
Aydın'daki CHP'liler tarafından hazırlanan raporda, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'e yönelik çeşitli iddialar yer alıyor. CHP Genel Merkezi, Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden biri olan Kuşadası hakkındaki bu iddialarla karşı karşıya.Raporda yer alan başlıca iddialar şu şekilde sıralanıyor:
1. Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan gelen suç duyurusu sonucu, Günel'in uzlaşı yapılamaz algısı oluştuğu belirtiliyor.
2. Belediye başkanı ile Zafer Partisi ve Memleket Partisi ilçe yönetimleri arasında uyumsuzluk bulunduğu ifade ediliyor.
3. Günel'in yerel kuruluşlara müdahale ederek kayıplar yaşattığı, sivil toplumla sorunlu bir ilişkisi olduğu iddia ediliyor.
4. Tek yönlü trafik uygulamasına yönelik eleştirilere olumsuz bir tutum sergilediği belirtiliyor.
5. Belediye yönetiminin yıkım ve mühürleme işlemlerinde özensiz davrandığı ve muhaliflere karşı ayrımcılık yaptığı iddia ediliyor.
6. Geleneksel deve güreşlerinin yapılmaması nedeniyle yöre halkı ile belediye yönetimi arasında duygusal kopuş yaşandığı ifade ediliyor.
7. Başkan Günel'in pazar ve çarşı esnafı ile yaşadığı tartışmalar ve esnaf dostu imajına zarar veren kararlar eleştiriliyor.
8. Belediye başkan yardımcısına silahlı saldırı teşebbüsünde bulunan kişinin belediye başkanlık makamında ağırlanması, 'mafya ile uzlaşı' algısı yarattığı belirtiliyor.
9. Gazeteci/Yazar Ergun Poyraz'ın saldırıya uğraması nedeniyle Günel'in sorumlu tutulduğu iddiası raporda yer alıyor.
10. Belediyede gerçekleşen 'yolsuzluk operasyonuna' dair yeterli bilgilendirme yapılmadığı için kamuoyunda 'yolsuzluk yapıldı' algısı oluştuğu ifade ediliyor.
Rapor aynı zamanda, Kuşadası'nda CHP'den ayrılanların artmasıyla seçimlerin riskli hale geldiğini ve Günel'in popülerliğinin azaldığını vurguluyor. Yapılan anketlere göre, Günel'in oy oranının düştüğü ve seçimlerde kaybetme riskinin arttığı belirtiliyor. Ayrıca, 2014 ve 2019 seçimlerinin karşılaştırılmasıyla Günel'in popülerliğindeki düşüş ve AKP'nin oy oranındaki artış ele alınıyor.
Son olarak, gazeteci Ergün Poyraz'ın 2022'de yaşadığı saldırıya ilişkin Günel'in ve belediyenin sorumlu tutulduğu ifade ediliyor. Poyraz'ın, saldırının arkasında CHP'li belediye başkanı ve bir şirketin olduğunu iddia ettiği belirtiliyor. Saldırının yolsuzluk iddialarıyla bağlantılı olduğu vurgulanıyor.

                                                                                                                                              ÖZEN ÖZDEN

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0