GÜBRE VE MAZOT ÖDEME LİSTESİ ASKIDA

Pamuk hariç üreticiye 6 milyon 334 bin TL mazot ve gübre desteği verilecek.

GÜBRE VE MAZOT ÖDEME LİSTESİ ASKIDA

Söke’de pamuk priminden sonra en fazla miktara sahip olan gübre ve mazot desteği ödemeleri ile ilgili hak ediş listelerinin geçtiğimiz cuma günü askıya çıktığı bilgisi verildi. Askı listelerinde pamuk hariç diğer üreticilerin alacakları mazot ve gübre miktarlarının askıya çıktığı belirtildi.

Söke Tarım ve Orman Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, 2021 yılında pamuk hariç 3 bin 220 üreticiye 210 bin dekar karşılığında 6 milyon 334 bin TL Gübre, Mazot desteği ödemesi askı listeleri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı, Muhtarlıklarda ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü web sayfasında ilana çıktığı belirtildi.

Listeler 28 Ocak 2022 ile 3 Şubat 2022 tarihleri arasında askıda kalacak. Bilgilerinde yanlışlık olan üreticilerin bu süre zarfında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne müracaat ederek düzeltme müracaatında bulunabilecekleri belirtildi.

Verilen bilgide, pamuk ekili alanların Gübre, Mazot desteğinin askıya çıkmadığı belirtilerek, ekiliş tespit işlemleri tamamlanınca o alanlar için de icmallerinin askıya çıkarılacağı belirtildi. Söke’de 285 bin dekar pamuk ekili alanın bulunduğu bilgisi verildi. Mazot gübre desteğinde en fazla miktarın pamuk ekili alanlara verildiği belirtilerek, pamuk ekili alanlarda dekar başına üreticiye 72 TL destek ödemesi yapıldığı açıklandı. Pamuk üreticisinin 285 bin dekar karşılığında 20 milyon 520 bin TL. Gübre ve Mazot desteği alması bekleniyor. Böylece Söke’de üreticiye verilecek olan Gübre, Mazot desteği toplamının 26 milyon 520 bin TL olması bekleniyor.  

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0