ESNAFTAN İMZA KAMPANYASI

Kuşadası’nda eski belediye çevresine bulunan esnaflar, iş yerlerinin yıkılmasına karşı imza kampanyası başlatarak helva dağıtımı gerçekleştirdiler. Esnaflar, söz konusu bölgeye yapılacak kent meydanı hakkında Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’den açıklama beklediklerini belirttiler.

ESNAFTAN İMZA KAMPANYASI

Bölge esnafının konuyla ilgili olarak Yenihaber Kuşadası TV’ye yaptığı açıklamalar şöyle:

Erkan Bostancı: Ben esnaf değilim destek amaçlı imza attım. Buradaki en eski esnaflar 50-60 yıllık. Çözüm varken çözüm üretmemek bizi yönetenlerin sorunu. Biz de halk olarak destek vermek zorundayız. Kent Meydanına ihtiyacı var ama esnaf mağdur edilmemeli.

Mehmet Akbüyükoğlu: Çok yazık. Kuşadası’na yapılan en büyük katliam. Bu partiden tiksiniyorum. Ben bu belediye başkanının posterini astım. Beni belediyeden kovdu.

“Adını halk partisinden alan belediyemiz lüften halka yönelik hizmette bulunsun. Halka çözüm olarak bir restorasyon gerçekleşebilir. Binaların durumları ortada. Çağımıza yakışmıyor ama buradaki küçük esnafla yapılacak toplantı sonucunda çıkacak fikir her iki taraf için de her zaman daha iyi olacaktır. O yüzden halktan kopmadan adınıza yakışan o isimle gereğini yapın. Ben de burada bir esnafım. Partinize ve kendinize zarar vermeyin. İlerde bu insanlardan oy isteyeceksiniz. Eğer demokrasiye inancımız varsa bu imzanın ses getireceğine inanıyorum.

Mustafa Kutlu: Esnafım. Yıkılmadan, kaybetmeden böyle bir etkinlik yaptık bugün. Gayet güzel ilerliyor. Halkımız bir, bir buçuk ay önce geldiler. Biz burada 50 yıllık bir esnafız. Kuşadası turizmle geçinen bir yer. Her kentin yerel esnafının olduğu yaşadığı halkla iç içe olan yerleri vardır. Müşterilerimiz yazın, kışın geliyorlar. Yurt dışına gidiyorlar. Sizi görmeye geliyoruz diyorlar. Bir arka sokakta düzenleme yapıldı. Kaleiçi’nde tamamen turizm. Burada halk geziyor.  Burası yok edilmeden bir düzenleme getirilmeli. Ödediğimi kiralar az değil. Belediyede çok ciddi gelir getiren bir bölge burası. Duyumlarımıza göre yıllık 6-7 milyon lira kira getiren bir bölge. Burasını yap-işlet-devret modeliyle yok edilmemesine inanıyoruz. Bize buradaki esnaf mağdur edilmeyecek denildi. Bu düzenlemede biz de taşın altına elimizi koyalım diyoruz. Bize projesini verin biz dıştan yapalım ama son bir yılda süreçte kentsel dönüşüme verildi. Binalar ister istemez riskli çıktı. Ben Jeofizik Mühendisiyim. Başkanımıza bunları söyledik. Başkan binalar eski dedi. Yönetmeliğe göre bakarsınız eski binalar çıkar. Güçlendirme diye bir planı da var. Bir şeyleri yok etmeden de biz işimizi görebiliriz. O yüzden sesimizin duyulması için böyle bir etkinlik yaptık. Biz yerinde çözüm istiyoruz. Aksi bir durumda dükkanı kapatıp gideceğiz. Kuşadası’nda dükkan yok. Kiralar 30, 40, 50 bin lira. İki ay sonra seçim var ve CHP’li bir belediyeyle bu noktaya geldik. Biraz kendi ayağımıza sıkıyor gibi.

Haber: Hüseyin Yetkin-Fatma Yavaş Batmaz

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0