ELEKTRİKTE SOYGUNA ‘’HAYIR’’

Yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor, emekliden, esnafa ve dar gelirli aileleri iğneden ipliğe çeviren zamlar için bir araya gelen Kuşadası halkı yapılan zamlar nedeniyle isyan etti.

ELEKTRİKTE SOYGUNA ‘’HAYIR’’
ELEKTRİKTE SOYGUNA ‘’HAYIR’’
ELEKTRİKTE SOYGUNA ‘’HAYIR’’

Zamlar hakkında açıklama yapan vatandaşın şu sözlerini kaydettik, “Zamları protesto etmek için burada toplandık. Yukardakiler halkını duymuyor, az önce emekli kadınlarımız, yurttaşlarımız konuştu. Maaşlarının yetersiz olduğunu, geçinemediklerini söylüyorlar. Bu tepki Türkiye’nin her tarafından yürütüldüğü halde yukardakiler hayatımızı zindan etmeye devam ediyorlar. Biz de Kuşadası’nda bulunan kitle örgütleri, partiler, sendikalar ve kent dayanışması olarak bu durumu gündeme getirelim, sesimizi duyuralım dedik.

ENERJİ ŞİRKETLERİ KAMUSALLAŞTIRILSIN

Elektrik Üretim A.Ş. toptan satış fiyatlarına yüzde 34 zam yapmasına rağmen EPDK’nın resmî sitesinde yer alan ve bu yıl ilk kez uygulanacak kademeli elektrik tarifesine göre meskenlerde fatura günlük ortalama 5 ile aylık 150 KW (KİLOWATT) altındaki elektrik birim fiyatlarına ise yüzde 50, günlük ortalama 5 KW tüketim miktarı üzerindeki elektrik birim fiyatlarına ise yüzde 125 zam yapmıştır. Gelen tepkiler üzerine meskenlerdeki düşük tarife tüketimi günlük 50 kW, yani aylık 210 KW olarak düzenlenmiştir. Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin aylık asgari elektrik tüketimi elektrik mühendisleri tarafından 230 KW olarak hesaplanmıştır. Aralık 2021’de aylık tüketimi 230 kW olan 4 kişilik bir ailenin ödediği toplam fatura miktarı 210 TL iken Ocak 2022 itibarıyla aylık fatura 370 TL’ye çıkmıştır. Vatandaş lehine yapılan söylenen bu güncellemeyle yapılan zam ortalama yüzde 76’ları aşar haldedir. Kademeli elektrik uygulaması ile dar gelirli vatandaşlarımızı korumak ve enerji kullanımında tasarrufu ve verimliliği artırmak haberiyle sunulan zamlar aslında iğneden ipliğe zamların yolunu açtı. Sadece dar gelirli yurttaşları değil ayakta kalmaya çalışan esnaf ve sanayicilerde zamlardan nasibini aldılar. Enerji tasarruflu ve verimlilik ilkesiyle yenilebilir enerji kaynaklarını yürüten politikalar yürürlüğe konmalıdır.” Diye sözlerini ifade etti.

KATILIMCILAR: Kitle Örgütleri, Partiler, Sendikalar ve Kent Dayanışması halkın sesini duyurmak için bir araya geldiler.

BURAK ZİNCİR & MERVE KABLAN

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0