DOLANDIRICILIK SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONUNDA ŞÜPHELİLER ADLİYEDE

Bir ayağı Kuşadası’nda olan dolandırıcılık suç örgütüne yönelik operasyonun devamında çok sayıda şüpheli sabah saatlerinde jandarma kontrolünde Kuşadası Adliyesi’ne getirildi. Aydın merkezli 29 ilde başlatılan operasyonda toplamda 27 şehirde yakalama faaliyeti gerçekleştirilmişti.

DOLANDIRICILIK SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONUNDA ŞÜPHELİLER ADLİYEDE

Jandarma ekipleri yaptıkları çalışmalarda, örgütün yönetim kademesinin sağladığı finansman ile farklı illerde kiralanan otel, lüks plaza ofisleri ve örgüt üyesi avukatlara ait hukuk bürolarına örgüt üyelerinin yerleştirildiği öğrenildi. Çalışmalarda çok sayıda mağdurun sahibi oldukları devre mülklerinin suç örgütü tarafından reklamasyon adı altında yüksek fiyatlara zengin yabancı alıcılara pazarlanacağı ve anlaşmalı avukatlar ve avukat görünümlü örgüt üyeleri kullanılmak suretiyle dava yolu ile yüksek oranda iptal iade bedeli sağlanacağı gibi yöntemler kullanılarak dolandırıcılık eylemlerinde bulundukları tespit edildi.

Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün projeli çalışması neticesinde, dolandırıcılık suç örgütü yöneticileri ve üyeleri tarafından daha önceden devre mülk sahibi olan vatandaşlara ait kişisel bilgilerin yasa dışı yollarla ele geçirildiği tespit edildi.

Bir ayağı Kuşadası’nda olan dolandırıcılık suç örgütüne yönelik operasyonun devamında çok sayıda şüpheli sabah saatlerinde jandarma kontrolünde Kuşadası Adliyesi’ne getirildi. 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0