DEVRE MÜLK DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 30 TUTUKLAMA!

Aydın merkezli 29 ilde düzenlenen devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 106 şüpheliden aralarında örgüt lideri, örgüt yöneticisi ve bir avukatın da yer aldığı 30 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DEVRE MÜLK DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 30 TUTUKLAMA!

Aydın merkezli 29 ilde düzenlenen devre mülk dolandırıcılığında 104 şüpheli gözaltına alınmış, sonrasında ise 2 şüpheli kendisi teslim olmuştu. 104 şüpheli iki günlük süreçte Kuşadası Adliyesine sevk edilmişti.

Mağdur kişileri toplamda 342 milyon lira dolandırdığı iddia edilen şüphelilerden 1’i savcılık ifadesinin ardından serbest, 75’i adli kontrol ile serbest bırakılırken, örgütün lideri Ş.Y., örgüt yöneticisi O.U. avukat E.A., U.A., A.İ., A.B., E.Ç., E.Ç., A.A., S.E., C.S., H.A., M.Ç., A.S.G., B.B., C.Ö., İ.K.Ç., R.Ç., Z.K., İ.Ş., A.K., M.Y., Z.A.V., A.Ü., A.İ., E.Ç., M.Ü., S.Y., S.T. ve Ü.C.C. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

27 ŞEHİRDE YAKALAMA ÇALIŞMALARI

Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla, Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün koordineli çalışması sonucunda, dolandırıcılık suç örgütü yöneticileri ve üyeleri tarafından daha önceden devre mülk sahibi olan vatandaşlara ait kişisel bilgilerin yasa dışı yollarla ele geçirildiği tespit edilmiş, Aydın merkezli 29 ilde başlatılan operasyonlarda 27 şehirde yakalama çalışmaları gerçekleştirilmişti.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0