DEVA YERİNE DERT OLDU

DEVA Partisi Aydın İl Yönetim kurulu üyelerinden 6 isim, partinin genel merkezi tarafından Aydın ile bir bağlantısı olmamasına rağmen Aydın İl Başkanlığı koltuğuna atanan Meltem Gürler'in yarattığı huzursuzluk nedeniyle istifa etti.

DEVA YERİNE DERT OLDU

Eski AKP'li Ali Babacan'ın öncülüğünde kurulan DEVA Partisi, Aydın 'daki teşkilatıyla sınıfta kalmış, partinin ismi yalnızca krizlerle anılmıştı. Parti içerisinde yaşanan krizler istifaları beraberinde getirmiş, İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker'in görevden alınacağının iddia edilmesi üzerine eski başkan  partisinden hızlı davranarak istifa etmişti. DEVA Partisi Genel Merkezi tarafından Erürker'in yerine, partililerin ve İl Teşkilatı Yönetim Kurulu üyelerinin fikri alınmadan partinin Kurucular Kurulu Üyesi Meltem Gürler atandı.

DEVA Partisi Aydın İl Teşkilatı'nda istifalar Gürler henüz koltuğa oturmamışken başladı. Yeni atanan il başkanının partinin politikalarına yönelik endişe oluşturduğunu ifade eden Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Dağlı, yönetim kurulu üyeleri Rabia Gedizlioğlu, Çelimli, Arzu Kankal, Kürşat Çay, Bahri Abalı, Özlem Ballı parti üyeliğinden istifa ettiklerini duyurdu.

 

Üyeler tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Güncel gelişmeler neticesinde İl Başkanımızın istifasının ardından, teşkilatımızda Deva partisinin politikalarına yönelik endişe oluşmuştu. Yeni atanan İl başkanının açıklamaları ve  medya, twitter paylaşımlarından da görüleceği üzere bu endişelerimiz daha da artmıştır. Bu anlayışta bir parti ve İl başkanıyla siyaset yapmanın Aydın'a bir kazanç sağlamayacağı düşüncesindeyiz. Bu sebeple yeni yönetimde görev almayacağımızı ve Deva partisi üyeliğinden istifa ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0